MINI VSTUPUJE NA ČESKOU RALLY SCÉNU

Marek Šteigr, 5. října 2011, 20:51 Google+

Společnost Invelt, jako největší prodejce vozů MINI na tuzemském trhu,přivádí špičkový speciál MINI na tratě českých rally. První test vozu,který proběhl v české republice během června ve spolupráci s naším několikanásobným mistrem v rally Václavem Pechem jun., plně prokázal kvality vozu v dlouhodobém horizontu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav

Pech, Václav | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Invelt a česká posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel oznamují začátek spolupráce s vozem MINI JOHN COOPER WORKS SP2000 1.6T.

Po dlouhých letech strávených téměř výlučně za volantem Mitsubishi EVO 9 se tento rok soutěžní jezdec Václav Pech se svým dlouholetým spolujezdcem Petrem Uhlem posadí za volant vozu, který je sice na rallyových tratích nováčkem, ale již dnes prokazuje, že bude vážným soupeřem renomovaných soutěžních týmů.




Soutěžní tým Invelt rallypro s posádkou připravili krátký testovací program, který využije stávajících podniků Mistrovství České republiky ve sprintrally a dalšího volného podniku ke konci sezony. Vzhledem k tomu, že vůz této třídy nemůže ještě v letošním roce v šampionátu bodovat, starty na těchto podnicích mají pouze ověřit konkurenceschopnost vozu, který je pro domácí
šampionát limito ván malým restriktorem o průměru 30 mm, na rozdíl od plnohodnotné verze WRC, která může používat restrictor velikosti 33 mm. „Malý restriktor je pro nás velká neznámá a nezbývá než se poměřit s ostatními soupeři na trati, abychom dostali kompletní pohled na vůz. Po
prvních testech na zkušební RZ se prokázalo, že MINI má opravdu skvělé jízdní vlastnosti a Václav z nich byl nadšen. Nicméně výkon motoru je s tímto restriktorem výrazně nižší než u stávajícího vozu Mitsubishi a na trati uvidíme, zda to podvozek a brzdy dokážou vykompenzovat,“ uvedl spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt Ing. Jiří Jirovec.



Tým se o tomto víkendu zúčastní Rally Jeseníky a o čtrnáct dní později Rally Vsetín a výsledky těchto dvou soutěží budou podkladem k sestavení soutěžního programu týmu pro sezonu 2012.
V plánu je účast na některém volném podniku v závěru sezony, buď na Pražském rallysprintu, nebo na Setkání mistrů v Sosnové.

Pech – Uhel od roku 2006 startovali s produkčním Mitsubishi Lancer EVO IX, které už však, především v posledních dvou sezonách, přestalo stačit na konkurenci používající modernější techniku S2000. Proto se Václav Pech už v polovině letošní sezony začal ohlížet po novém voze a po úspěšném testu MINI John Cooper Works S2000 v Bělé pod Bezdězem a dohodě se
společností Invelt, největším prodejcem MINI v ČR, padla volba právě na MINI. „Auto nás nadchlo hned na prvním testu, a to především díky špičkové ovladatelnosti. Jsem rád, že se nám podařilo toto nadšení přetavit v reálné starty a že znovu máme nářadí, se kterým bychom rádi pomýšleli na boj o přední umístění,“ komentuje novou éru své závodní kariéry Václav Pech.




Světová rally není pro značku MINI žádnou novinkou. Speciály John Cooper úspěšně kralovaly světovým rally v šedesátých letech minulého století a několikrát zvítězily i ve zrádné Rally Monte Carlo. Letošním rokem se značka MINI do Mistrovství světa WRC vrátila, a i když se program nachází v počáteční fázi, je britská firma PRODRIVE zárukou kvality a dlouhodobých
zkušeností ve vývoji tohoto vozu. Pódiové umístění vozu hned při třetím a čtvrtém startu v Mistrovství světa to potvrdilo.




O přípravu speciálu MINI v Čechách se bude starat sportovní oddělení servisu společnosti Invelt ve svých dílnách v Plzni. Pravidelné repase a složitější technické zásahy bude realizovat přímo PRODRIVE ve svých dílnách v britském Banbury.

Text: tisková zpráva Invelt ČR
Foto: Roman Turovský, Rallyzone.cz

Vytisknout

Diskuze: MINI VSTUPUJE NA ČESKOU RALLY SCÉNU

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Räikkönen, Kimi

Ztratil Räikkönen zájem jezdit v rally?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud