Václav Pech na Barum Rallye s vylepšeným MINI

Zita Vinšová, 28. srpna 2012, 21:47 Google+

Jen několik dnů dělí EuroOil-invelt team od startu na české největší a nejslavnější soutěži, Barum Rallye ve Zlíně, kde se prostřednictvím posádky Pech – Uhel představí s výrazně inovovaným speciálem MINI John Cooper Works S2000-1,6 turbo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Až na závěr sezóny se nám podařilo získat od anglického Prodrive novou poslední verzi motoru nejnovější specifikace. Nebylo to vůbec jednoduché, jelikož do Anglie musel s mechaniky i celý vůz, aby se upravil se všemi komponenty. Motor je kvůli těžišti zcela jinak zabudovaný do auta, má úplně nové výfukové svody, nový systém sání a elektricky hnanou vodní pumpu. Přibyly i některé elektronické systémy, jako třeba launch kontrol, který jsme dříve k dispozici neměli.“ Popisuje technické novinky vozu MINI Václav Pech jun., který se společně s EuroOil-invelt teamem několik dnů  věnoval intenzivnímu testování za přítomnosti technika z Prodrive.

„Poprvé máme také možnost namontovat i tovární tlumiče používané v Mistrovství světa. Prodrive tyto tlumiče neprodává, je možné si je za určitých podmínek pouze najmout. Musím říct, že jsem byl dost překvapen rozdílnou funkčností mezi našimi „komerčními“ a právě továrními tlumiči. Po jejich doladění na specifický hrbolatý český asfalt, které jsme již museli udělat sami s šéfmechanikem teamu Honzou Kubíčkem jsem z jízdních vlastností Mini nadšený." Testování se týkalo hlavně nového motoru, které inženýr z Anglie dolaďoval přímo při testech. „Doufám, že se mu to povedlo. Po letech strávených za volanty vozů s dvoulitrovými motory, si u MINI s 1,6 l motorem stále stěžuji na nedostatek výkonu. Teď ale s inovovanou verzí můžu točit až o 1000 otáček víc. To mi umožňuje o dost lépe projíždět zatáčky. Dřív jsem často musel ještě v zatáčce řadit,“ popisuje nadšeně změny Václav Pech jun..

„Na Barumce pojedeme vůz ve špičkové specifikaci, tak jak s ním vyhrál Dani Sordo letošní Korsiku. Vůz jsme nechali po Bohemii úplně přestavit na novou homologaci a první dojmy Václava a jeho testovací časy jsou velmi povzbudivé. Nechci dělat žádné predikce, ale věříme, že jsme se tímto posunuli o pěkný krok dál a rozdíly mezi námi a našimi soupeři se výrazně sníží,“ uvedl před závodem generální ředitel Inveltu, Ing. Jiří Jirovec.

Po roce spolupráce s Prodrive se nám podařilo vyjednat, že se našemu MINI  bude trvale věnovat  špičkový technik a z toho mám opravdu radost. Je to důležitý člověk v technické komunikaci mezi našim teamem a Prodrive. Doposud to nebylo úplně ideální, ale nyní  je vše v pořádku. Pro všechny fandy našeho teamu a značky MINI jsme před Barumkou připravili jednu novinku.  Invelt spustil minulý týden do zkušebního provozu stránky závodního speciálu www.minimotorsport.cz. Zde budou veškeré aktuální informace, fotografie a videa týkající se našeho MINI a posádky Václav Pech a Petr Uhel. Prostřednictvím Fan shopu mohou příznivci  zakoupit stylové doplňky MINI a samozřejmě i kolekci MINI WRC Teamu,“ doplňuje Ing. Jiří Jirovec.

Před Barum Rallye, kde posádka Pech – Uhel v minulosti stála i na nejvyšším stupni vítězů, panuje tedy v EuroOil-invelt teamu očekávání, o kolik se MINI reálně zrychlí vůči konkurenci. Bude k tomu dobré srovnání, protože kromě kompletní české špičky startují i účastníci Mistrovství Evropy, ale hlavně se zde představí už tradičně špička IRC (Intercontinental Rally Challenge), což po mistrovství světa představuje druhý nejprestižnější seriál rallye. „Na Barumce je každý rok nezapomenutelná atmosféra a celý kraj žije závody již od seznamovacích jízd. Proto zveme všechny fanoušky na úterní autogramiádu 28.08. od 14,00 na čerpací stanici EuroOil  - Napajedla. Tam pořádáme soutěž o věcné ceny, focení a propagační předměty. O dobrou náladu se postaráme s Petrem Uhlem,“ končí pozvánkou Václav Pech jun..

Barum Rallye odstartuje v pátek 31.08. večer, atraktivní rychlostní zkouškou přímo v centru Zlína. Do cíle celé soutěže přijede první vozidlo v neděli, 2. září ve 13:10.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech na Barum Rallye s vylepšeným MINI

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Připravuje Citroën pro Loeba a sezonu 2013 šalamounské řešení?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud