Mistři sedmiček ze sprintů míří do Příbrami

Miroslav Vebr, 3. října 2012, 20:38 Google+

Pražská posádka Robert Čonka – Petr Zátko se v letošní sezóně zaměřuje především na jednodenní soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally krkonoše

rally krkonoše | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Z dosavadních pěti startů, čtyřikrát kluci vytěžili maximální počet bodů a společně s jedním druhým místem, si dvě soutěže před koncem seriálu vyjeli titul mistrů republiky ve sprintrally ve třídě 7. Za dobře rozjetou sezónu si Robert s Petrem nadělili i drobný dárek v podobě startu na Enteria Rally Příbram.

„Od našeho hlavního partnera Auto Masarik jsme dostali, jako poděkování za dobrou reklamu v průběhu sezóny možnost startovat na soutěži v mezinárodním mistrovství. Rally Příbram je pro nás výhodná hned z několika směrů. Tím hlavním důvodem je marketingová propagace společnosti v příbramském regionu. Pro nás tato soutěž přináší cenné zkušenosti s velkým mistrákem. Navíc rychlostní zkoušky v okolí Příbrami se mi velice líbí a například na RZ Vystrkov se s Petrem vyloženě těšíme. Já zde v minulosti startoval již dvakrát a ani jednou jsem po technických problémech soutěž nedokončil. Proto je velká motivace pro mne i po této stránce,“ přiblížil důvod startu na závěrečném podniku mezinárodního mistrovství Robert Čonka. Posádka Čonka – Zátko i na příbramsku zůstává věrná bílozelené Škodě Fabia, zařazené do třídy 7.

Na souboje se soupeři se vyloženě těší. Jedním z nich totiž bude i legenda české rally Emil Triner. „Ve sprintech jsme měli v průběhu sezony prakticky pořád stejné soupeře. Proto mne i z tohoto pohledu velice zajímá srovnání s další konkurencí. Na startu by neměl chybět loňský mistr třídy Vlastimil Hodaň. Obzvláště se ale těším na Emila Trinera. Ne, že bych jej chtěl porážet, to stojím nohama na zemi, ale rád bych se s Panem jezdcem porovnal. Je mi jasné, že dostaneme od Emila velký obklad. Pro mne je ovšem čest už jenom s Emilem ve třídě startovat. Rozdíl mezi naším a jeho autem je velký a další velkou devizou jsou mistrovy ruce. Přesto v koutku duše doufám, že se nám podaří na některé RZ k němu aspoň trochu přiblížit. Třeba když bude mít Emil defekt, ale ani ten mu samozřejmě nepřeji ?. Vůči Emilovi mám veliký respekt,“ sklonil poklonu jednomu z předních jezdců české rally Robert Čonka. Robert s Petrem se na závod pilně připravují a věří, že nová převodovka posádku zase o kousek výš posune.

Tímto by chtěla posádka Robert Čonka – Petr Zátko pozvat své příznivce a fanoušky na Enteria Rally Příbram. Definitivní tečku za letošní sezonou pak udělají kluci na Valašsku při PSG –Partr rally Vsetín 2012.

Vytisknout

Diskuze: Mistři sedmiček ze sprintů míří do Příbrami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Pešl skvělou práci nedotáhl, Hudcovy naděje ukradla voda

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud