Václav Pech jun. zvítězil v Sosnové netradičně s vozem BMW M3

Zita Vinšová, 22. listopadu 2012, 21:52 Google+

O uplynulém víkendu se na autodromu v Sosnové u České Lípy konalo již XI. Setkání mistrů a to za velké konkurence ve všech kategoriích. Zaplněné tribuny a napínavé souboje včetně sychravého počasí, byly hlavními znaky letošního ročníku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: www.rallyzone.cz | Káňa, Tomáš

Sdílejte článek

V předešlé tiskové zprávě jsme zmiňovali problémy s Mini Cooperem, který musel být odvezen k rozsáhlým úpravám do anglického Prodrive. Proto EuroOil-invelt team vděčně přijal velkorysou nabídku od pana Luboše Tenkla, který do Sosnové zapůjčil své špičkově upravené soutěžní BMW M3, kdy navíc tato značka spolu s MINI je hlavní obchodní náplní našeho partnera INVELT. Již při tréninkových jízdách, kdy Václav Pech mohl na sedadle spolujezdce svést řadu významných lidí, naznačoval úsměv na jeho tváři velkou spokojenost s tímto výkonným vozem.

„Na svezení jsem byl hodně natěšený a bavorák mě rychle padl do ruky poté,  co jsem překonal obavy z rozdílného ovládání zadního náhonu oproti čtyřkolce. V nedělním závodě se mě povedlo vyhrát všechny jízdy, i když vždy jen o zlomek vteřiny před Jirkou Navrátilem na Fordu, proti kterému jsem nastoupil i do samotného finále. Těsně před startem začalo drobně mrholit a já trochu ukvapeně zvolil mokré pneu na rozdíl od mého soupeře, který zůstal na suchých. To se ukázalo jako jeho drobná výhoda a v polovině finálové jízdy Jirka vedl. Avšak ve vypjatém závěru se dopustil drobné jezdecké chybičky, kterou jsem využil a zvítězil. Jsem rád za celý tým, že se v Sosnové povedlo vyhrát. Bylo letos už na čase,“ popisuje drama finále Václav Pech jun..




„Celý víkend jsme se my i naši hosté skvělě bavili. Venca se s gustem vyřádil za volantem historika a můj syn, který mu dělal závaží alespoň viděl, jaké to je na místě spolujezdce.Chtěl bych ještě jednou poděkovat Lubošovi Tenklovi, že nám BMW M3 zapůjčil i přesto, že věděl, že Venca k němu úplně šetrný  nebude,“ uvedl k XI. Setkání mistrů Jiří Jirovec, spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt, s.r.o.

Dalším závodem posádky Pech – Uhel bude o nadcházejícím víkendu Auto Show na Slovakia Ringu nedaleko Bratislavy, kde se postaví na start se zapůjčeným vozem  Škoda Fabia S2000.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. zvítězil v Sosnové netradičně s vozem BMW M3

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Ogier: Favoritem na titul je Hirvonen, ale budeme ho chtít pozlobit

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud