IV. MOGUL Testovací RZ Žiželice včetně rally kempu - základní informace

Zuzana Eliášová, 8. února 2013, 19:49 Google+

Testovací rychlostní zkouška Žiželice ve svém čtvrtém ročníku představí i rally kemp pro jezdce, kteří chtějí získat licenci pro řízení silných čtyřkolek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Středočeská obec Žiželice nedaleko Chlumce nad Cidlinou je automobilovým soutěžím rally nakloněna více, než je v České kotlině obvyklé. V okolí obce se na obslužných komunikacích, které zde vznikly v době výstavby dálnice D 11 (Praha - Hradec Králové), uskuteční už čtvrté oficiální testování soutěžních vozidel na uzavřené a plně zabezpečené trati. IV. Mogul Testovací RZ Žiželice je jediným oficiálním testováním zařazeným v kalendáři Autoklubu ČR a jezdci zde dostávají legální možnost vyzkoušet si funkčnost svého soutěžního vozu a osvěžit si svoje řidičské návyky po dlouhé zimní přestávce. Oficiální charakter testování zaručuje, že trať je postavena a zabezpečena v souladu s nařízeními Autoklubu ČR. V místě rally budou k dispozici techničtí komisaři, kteří můžou radou účastníkům pomoci.

Pořadatelé IV. Mogul Testovací rally Žiželice se snaží posunovat stále dál a naslouchají účastníkům v jejich názorech. I z toho důvodu je letos nově přesunuté ředitelství soutěže přímo do servisního areálu, který bude umístěn v prostorách potravinářské společnosti Crocodille na okraji Žiželic. Ze servisní zóny je to na start rychlostní zkoušky zhruba 2 kilometry a na jejím startu bude zřízen i mobilní dispečink. IV. Mogul Testovací RZ Žiželice bude v tomto roce zařazená mezi rally kempy, kde budou moci jezdci po absolvování postoupit do vyšší výkonnostní třídy a požádat o vydání licence jezdce pro řízení vozidel s pohonem čtyř kol. Bližší údaje o rally kempu zveřejní na svých stránkách Autoklub ČR.

Trať IV. Mogul Testovací RZ Žiželice, která je v současné době v ČR ojedinělá tím, že po mostě překonává dálnici D 11, bude stejná, jako v loňském roce a jezdci si budou moci vyzkoušet svá vozidla na rychlých i pomalých úsecích, kde nechybí prudké zatáčky i vlásenky. Celý povrch RZ je tvořen kvalitním asfaltovým kobercem. "Díky nadstandardním vztahům s obcí můžeme využít silnice v katastru obce pro postavení technické a bezpečné trati testovací rychlostní zkoušky. Samozřejmě teď netušíme, jaké bude počasí 30. března, ale se sněhem příliš nepočítáme. I za takových okolností by se ale IV. Mogul Testovací RZ Žiželice uskutečnila a sněhový ročník už jsme v minulosti zažili. Tehdy jsme ale akci pořádali mnohem dřív. V tuto chvíli je na jednom úseku trati díky vodě stékající z polí velký brod. Jezdce ale spíš bude zajímat, že na trati budou postaveny standardní i nestandardní retardéry podle nových sportovních řádů tak, aby si je mohli vyzkoušet. Průjezdy testovacím úsekem budou neomezeny a dopoledne pojedeme jedním směrem a odpoledne se průjezdy otočí,“ říká ředitel IV. Mogul Testovací RZ Žiželice Mgr. Adam Eliáš. Zkrátka nepřijdou ani diváci, pro než bude vytvořeno několik diváckých zón, kde jedna z nich bude komentovaná. Další informace o IV. Mogul Testovací RZ Žiželice najdete na internetových stránkách www.rdpromotion.com , kde lze v současné době stáhnout Zvláštní ustanovení a přihlášku. Sledujte informace a zprávy o IV. Mogul Testovací RZ Žiželice i na facebooku: https://www.facebook.com/RDPromotion

Vytisknout

Diskuze: IV. MOGUL Testovací RZ Žiželice včetně rally kempu - základní informace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

M-Sport nepřestává věřit: Mads Ostberg je stále v boji o vítězství

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud