MIKULÁŠ ZAREMBA RALLY SLUŠOVICE 2013

Roman Ordelt, 10. listopadu 2013, 21:01 Google+

Mikuláš Rally ve Slušovicích uzavře 7. prosince sezonu

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally mikuláš

rally mikuláš | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Po loňské nucené odmlce uzavře letošní sezonu v automobilových soutěžích Mikuláš Zaremba Rally Slušovice 2013. Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili trať v celkové délce 80 kilometrů a celkem pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích v délce 30 kilometrů. Tento volný podnik zapsaný v kalendáři Federace automobilového sportu Autoklubu České republiky se uskuteční v sobotu 7. prosince s tradičním centrem ve Slušovicích již počtvrté. 

„Vycházíme z osvědčeného modelu předchozích ročníků. To znamená, že se odehraje vše podstatné v blízkosti dostihové drány ve Slušovicích. Jedeme dva úseky rychlostních zkoušek, atraktivní erzetu kolem dostihové dráhy a klasický úsek Podhoran se startem v Držkové a cílem nad Vlčkovou. Letos jsme sáhli z bezpečnostních důvodů k podstatným změnám při okruhové erzetě. Jednak zde umístíme zpomalovací retardéry a rozmístíme rovněž větší množství balíků slámy. V rámci jedné rychlostní zkoušky se pojedou tři okruhy a tato erzeta se jede při letošním ročníku hned třikrát. Letmý cíl bude nově umístěn ve výjezdu do obce Březová,“ uvedl Josef Minařík, ředitel Mikuláš Zaremba Rally Slušovice. Na okruhu se bude podobně jako v předchozích letech vybírat vstupné 40 korun, divák zároveň obdrží leták se startovní listinou, časovým harmonogramem a mapou rally.   

Pořadatelé z Podkopné Lhoty jsou připraveni i na variantu, že těsně před soutěží napadne sníh, jako se tomu stalo v roce 2010 při druhém ročníku. „Počítáme i s variantou použití gum s hroty. Případné použití pneu s hroty na všech uzavřených rychlostních zkouškách mimo veřejné komunikace bude při souvislé vrstvě sněhu upřesněno v prováděcích ustanoveních. V praxi to znamená, že pokud napadne sníh, jsme okamžitě schopni, na to zareagovat.  V tomto případě budou před a za erzetami zřízeny přezouvací zóny,“ upřesnil Josef Minařík. 

Start Mikuláš Zaremba Rally Slušovice proběhne sedmý prosincový den v pravé poledne. Dopoledne se uskuteční technické přejímky v areáu H&S auto s.r.o. (Billy Latif) v Nových Dvorech a seznamovací jízdy. Ředitelství soutěže nalezne azyl opět v osvědčených prostorech firmy Fagus v blízkosti dostihové dráhy. Už nyní pořadatelé avizují kvalitní startovní pole, ve kterém nebudou chybět vozy specifikace WRC nebo kategorie Super 2000, přičemž propustnost tratě činí 60 posádek. V nejbližších dnech budou schválena a zveřejněna zvláštní ustanovení včetně časového harmonogramu. Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 27. listopadu. Každopádně fanoušci rallysportu se mají první prosincovou sobotu ve Slušovicích při rozloučení s rally sezonou opravdu na co těšit! Další informace budou postupně zveřejněny v dalších dnech na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz

Vytisknout

Diskuze: MIKULÁŠ ZAREMBA RALLY SLUŠOVICE 2013

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Ernst, Michal

Ford Fiesta WRC Martina Prokopa jako model v limitované 300 kusové edici jako…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud