Starosta města Valašské Meziříčí je fandou rallysportu

Dušan Póč, 21. března 2016, 20:30 Google+

Robert Stržínek: Přeji Valašské rally návrat do dvoudenních závodů

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Melichárek,Jaroslav - Melichárek,Erik

Melichárek,Jaroslav - Melichárek,Erik | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Téměř polovina doby působení Valašské rally na české rallyové scéně je spojována s Valašským Meziříčím. Městem, které Valaši důvěrně nazývají valašskými Athénami. To proto, že Valašské Meziříčí patří k hlavním kulturním centrům Valašska a Vsetínska.

Valašské Meziříčí leží na soutoku Vsetínské a Rožnovské Bečvy. Je vstupní branou do Moravských i Vsetínských Beskyd a Hostýnských vrchů. Město se může pochlubit bohatou, ale současně také dramatickou historií, dvěma zámky, několika kostely a památkovou zónou, která chrání sedmačtyřicet domů historického jádra Valašského Meziříčí.

A právě odtud, ze srdce Valašského Meziříčí, za zhruba tři týdny odstartuje Rocksteel – 35. Valašská rally 2016. Při jejím slavnostním startu nebude na valašskomeziříčském náměstí chybět ani starosta města, Robert Stržínek.

Co Valašská rally pro Valašské Meziříčí znamená?

Valašská rally je ve Valašském Meziříčí již tradiční motoristickou událostí. Velmi žádanou a také diskutovanou. Za své mluví účast diváků, která je každým rokem veliká. Plné náměstí ve Valašském Meziříčí je důkazem toho, že Valašská rally zde jednoznačně patří. Naše město se snaží vytvořit účastníkům závodu a také jejím pořadatelům to nejlepší zázemí a podmínky.

Jaký je Váš osobní vztah k rallysportu a motorismu?

Aktivně jsem se v tomto sportovním odvětví nikdy nepohyboval. Nicméně, jako každý chlap mám rád burácení motorů, hlasité starty vozidel a s tím spojený adrenalin, který doprovází celou atmosféru kolem závodu. A pokud se navíc kolem pohybují krásné dívky, musí každé mužské srdce pookřát.

Rally v posledních letech je i show. Připravována je řada doprovodných akcí. K jejich organizaci se přihlásilo také Valašské Meziříčí. Můžete prozradit alespoň to nejpodstatnější, co město v doprovodném programu Valašky nabídne?

V rámci doprovodného programu na valašskomeziříčském náměstí vystoupí borci z olomoucké JF SHOW AGENCY. Tito adrenalinoví blázni budou na náměstí létát do vzduchu na BMX kolech. Pro své vystoupení si přivezou speciální minirampu. Létající a akrobatická show nás čeká také v podání děvčat ze skupiny FunTime Nový Jičín. Tento sportovní klub se řadí mezi špičku v českém cheerleadingu. Představí se i domácí Taneční skupina Aneri, na kterou mohou být Valmezáci patřičně pyšní. Před pár měsíci totiž skupina přivezla zlaté medaile ze světové soutěže World Dance Championship 2015 v Liberci.

Valašská rally odstartuje letos z Valašského Meziříčí již pošestnácté v řadě. Poprvé však pod taktovkou nových lidí. Jak vnímáte spolupráci s nimi?

S Jardou Tomaštíkem se znám řadu let. Je to srdcař a pro Valašku za ty roky udělal strašně moc. Navíc ji zná i z pohledu účastníka závodu, což považuji za velmi důležité. On nejlépe ví, co se dá zlepšit. Moc bych mu přál, aby se letošní ročník vydařil a v příštích letech jsme tady znovu měli závod dvoudenní. Jsem rád, že v jeho týmu jsou i veteráni jako jsou Mirek Hošák a Dušan Póč. Pro mne je to záruka kvality a kontinuity z let minulých.

Mohou tedy pořadatelé Valašské rally s nevšedním pochopením valašskomeziříčské radnice i většiny obyvatel města počítat i v dalších letech? Mluví se totiž o připravované rekonstrukci náměstí...

Ano, rekonstrukce náměstí je plánována. Ale prozatím se nejedná o aktuální záležitost, která by nějakým způsobem narušila organizaci Valašské rally. Jsem jednoznačně pro zachování tohoto závodu ve Valmezu i v dalších letech.

Co byste popřál letošní polojubilejní Valašské rally?

Přeji jí úspěšný a hladký průběh a ať se vše vydaří. Hodně zdaru na trati a mnoho skvělých sportovních zážitků!

 

Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 s centrem ve Valašském Meziříčí otevře novou sezonu rallysportu v České republice. Valaška je také letos započítávána do Rallyprintsérie, Poháru 2+, Poháru mládeže a Poháru pořadatele. Populární Valaška je na programu v termínu 15. – 16. dubna. Pořadatel JTRT pro s. r. o.  Vsetín a organizátor  AutoMotoKlub Rallye-Sport – Vsetín připravili trať v délce 239,58 km, která obsahuje na čtyřech úsecích osm obtížných rychlostních zkoušek v délce 72,18 km. První vůz odstartuje do rally v sobotu 16. dubna v 08:50 hodin z areálu Tatra Kopřivnice. Vítěz pak do cíle rally na náměstí ve Valašském Meziříčí přijede týž den v 16:51 hodin. Na startu polojubilejní Valašské rally je očekáváno kvalitní jezdecké pole a pestrý vozový park.

Další zpravodajský servis o Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 přineseme v následujících tiskových informacích. Uveřejňovány budou postupně také na oficiální webové stránce Rocksteel – 35. Valašské rally 2016, www.valasskarally.eu a na její facebookové mutaci.

Vytisknout

Diskuze: Starosta města Valašské Meziříčí je fandou rallysportu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Vlček, Martin - Žáková, Jindřiška

Abeceda Valašky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud