5 bezesných nocí a expresní repase Fabie R5

RallyZone.cz, 18. května 2017, 17:18 Google+

Začátek tohoto dramatického příběhu už všichni znáte. Odstartovala ho nehoda posádky Honza Černý a Petr Černohorský, po které skončila Fabia R5 v hluboké rokli na boku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Islas Canarias (POR)

Rally Islas Canarias (POR) | foto: MOGUL ŠKODA ACA RACING

Sdílejte článek

Na tom by nebylo nic tak zvláštního, pokud by tým za necelých 14 dní nečekala další soutěž našeho domácího mistrovství, Rallye Český Krumlov, kde jedním z hlavních partnerů je také značka MOGUL. I když nehoda vypadala hrůzostrašně, po vytažení auto zas tak rozbitě nevypadalo. Tým se dokonce pokusil Fabii R5 opravit, aby se Honza Černý s Petrem Černohorským postavili do druhé etapy. Bohužel chyběl větší počet dílů, které se nepodařilo na místě sehnat. Od soboty začal neskutečný závod s časem a souboj s logistikou, aby se soutěžní speciál dostal co nejdříve do České republiky a mohlo se začít s opravou.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Ihned po nehodě jsem si myslel, že jsme skončili. Pak se ale ukázalo, že by Fabie R5 mohla jít opravit. Ale v pátek po půlnoci jsem začal mít strach o náš start na rally Český Krumlov, která je pro nás hodně důležitá. Nejvíce jsem se obával časového prodlení z dopravy auta z ostrova na pevninu. To se podařilo až v pátek další týden, čímž se výrazně zkrátil čas na celkovou opravu auta. Všichni jsme věděli, že nás čeká minimálně pět dní bez jakéhokoliv spánku.“

Celý tým MOGUL ŠKODA ACA RACING byl připraven na značkách v příbramské dílně. Na začátku se totiž naše Zuzana posadila do letadla, aby ve čtvrtek odletěla do Španělska, kde si v přístavu měla vyzvednout dodávku s naloženou Fabií R5. Stalo se tak v pátek dopoledne a v neděli už v 7:56 stála před dílnou. Za tento maratónský sprint zvládla najet 5600 km. Následně přišla řada na mechaniky. Nejdříve bylo potřeba udělat soupis dílů připravených k výměně a také seznam prací, které na autě musely být provedeny. Kromě běžných mechaniků se tu vystřídali klempíři, lakýrník, motorář i specialista na elektroniku. Ve své podstatě se musel celý vůz odstrojit, rozdělat a vše muselo projít prohlídkou nebo rovnou repasí, včetně převodovky. Z pohledu čísel se na týmové Fabii R5 vyměnilo celkem 600 jednotlivých dílů, odpracovalo se na 400 hodin a na opravě pracovalo 10 lidí. Byl to heriocký výkon a jsme rádi, že se Škoda Fabia R5 týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING může postavit v plné síle na start rally Český Krumlov. Tahle extrémní akce je také ukázkou schopností našeho špičkového týmu mechaniků.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Musím říct, že jsem měl do poslední chvíle určité pochybnosti. Především z časových důvodů a hlavně z pohledu dílů. Neviselo to pouze na členech týmu, ale také na subdodavatelích. Nicméně, když jsem viděl zapálení všech už na Kanárech, tak jsem věřil, že to zvládneme. Auto sice v Krumlově ještě není, ale věřím tomu, že bez problémů v pátek přejedeme startovní rampu a vydáme se do soubojů na krás-ných rychlostních zkouškách. Můj velký dík patří mnoha lidem. Od Zuzky, která absolvovala dlouhou cestu, aby vůz přivezla, mechanikům za čtyři dny beze spánku, ale také všem partnerům a kamarádkům, kteří při nás stojí a podporují nás. Jsem rád, že jsme tuhle extrémní zkoušku zvládli a můžeme pokračovat v soutěži.“

Autor: MOGUL ŠKODA ACA RACING

Vytisknout

Diskuze: 5 bezesných nocí a expresní repase Fabie R5

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Co nejlépe vstoupit do Evropy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud