Ford chce zopakovat rok 2007

Josef Janoušek, 9. února 2009, 11:53 Google+

Před dvěma lety se Fordu podařilo obsadit všechna tři místa na stupních vítězů při Norské Rally, v pořadí, Hirvonen, Gronholm a H. Solberg. V letošním ročníku by chtěli tento výsledek přinejmenším napodobit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al-Qassimi, Khalid -  Orr, Michael

Al-Qassimi, Khalid - Orr, Michael | foto: Doseděl, Pavel

Sdílejte článek

Podmínky, které v současné době panují v okolí Lillehammeru, jsou naprosto zimní. Silnice jsou pokryty silnou vrstvou sněhu, ledu a teploty klesají silně pod bod mrazu. To by vše mělo vyhovovat oběma pilotům, jak vítězi z roku 2007 Mikko Hirvonenovi, tak Jari – Matti Latvalovi, který obsadil ve stejném roce místo páté.

Nic méně, jedna novinka na jezdce Fordu čeká. Soutěž absolvují na nových pneumatikách Pirelli Sottozero, které jsou širší oproti pneumatikám používaným v minulosti a jsou pokryty hřeby o velikosti sedm milimetrů. Umožňuje to týmu používat standartní 15 – palcové ráfky.

                          Pirelli Sottozero

                                            Staré provedení pneumatiky Pirelli Sottozero

K novým pneumatikám řekl své také Mikko Hirvonen:“Věřím že bych mohl být s novými pneumatikami rychlejší, při brždění je auto stabilnější. Myslím, že významnou roli bude hrát startovní pořadí, protože tyto pneumatiky se lépe chovají na čistší silnici. V Irsku byla soutěž obtížná neustálým silným deštěm, ale při zdejších podmínkách se budu cítit mnohem lépe a víme, že Focus je za těchto podmínek vynikající,” doplnil Mikko.

Jari – Matti Latvala zase pro zlepšení orientace používá žluté brýle. Protože v krajině, kterou pokrývá souvislá vrstva sněhu je někdy obtížné zjistit, kudy silnice vede. Třiadvacetiletý Latvala přiznává že jízdu na sněhu miluje. “Ano, jízdu na sněhu miluji. Vyhovuje agresivnějším řidičům, trávíte více času jízdou bokem a velmi důležité jsou také pneumatiky. Nemůžete se spolehnout na trakci jako na šotolině a proto je důležité pneumatikám věřit.”

 

 

Vytisknout

Diskuze: Ford chce zopakovat rok 2007

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Csente, Mário

Subaru od Brazílie v IRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud