Juniorský mistr světa míří do Zlína

Tomáš Plachý, 19. srpna 2009, 11:39 Google+

Martin Prokop prožívá šťastný srpen. Nejprve si v předstihu při Finské rally zajistil světový juniorský titul, následně byl českými novináři vybrán do pozice jezdce, který na Barum Czech rally Zlín bude pilotovat speciál Peugeot 207 Super 2000 v rámci projektu BFGoodrich Drivers Team. Těsně před začátkem seznamovacích jízd pak absolvoval stovku ostrých kilometrů na testovací trati nedaleko Vsetína.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Když jsem s rallysportem začínal, nedokázal jsem si to představit. Vyhrál jsem v minulosti několik juniorských i produkčních závodů, ale titul jsem získal poprvé. Vše se to seběhlo velmi rychle. Ale postupně nám všem v týmu dochází, co jsme vlastně dokázali. Je to odměna za těch pět let našeho snažení,“ vrací se k zisku juniorského titulu Martin Prokop.

Pro jihlavského jezdce bude start na barumce premiérovým startem v seriálu Intercontinental Rally Challenge. „IRC samozřejmě sleduji i díky vstupu škodovky. Ale přestupu se zatím bráním, nechci jít tímto směrem. Nemám zkušenost s těmito soutěžemi. Mistrovství světa má pro mě stále svůj punc,“ přiznává člen týmu Jipocar Racing. Kromě premiéry v IRC byl pro Martina Prokopa s Janem Tománkem test vozu Peugeot 207 Super 2000 prvním poznáním vozu specifikace Super 2000.

 „V minulosti jsem absolvoval jen pár kilometrů v roli spolujezdce na testu Jaromíra Tarabuse. Proto test s peugeotem byl skutečným poznáváním vozu. A speciál belgického týmu Kronos určitě nezklamal. Peugeot je skutečný závoďák, výtečně funguje, lehce se ovládá, přesně jak jsem si představoval. Každým kilometrem jsem se s autem sžíval, fantastické jsou na dvoutisícovce hlavně brzdy,“ popsal Prokop, jenž naposledy startoval na barumce v roce 2006, kdy obsadil s Citroënem C2 S1600 páté místo.

„Ale myslel jsem si, že přechod do kokpitu peugeotu bude jednodušší. Ale cítím, že mi budou chybět zkušenosti nejen s vozem, ale také s českými tratěmi. V těch velkých rychlostech si nebudu tak jistý, což u dvoutisícovky znamená nutnost ubrat a tím se ztrácí sekundy. Ale i přesto půjdu do barumky s čistou hlavou, se snahou předvést co možná nejlepší výkon. Čím dřív auto lépe poznám a začnu mu věřit, tím pro celkový výsledek lépe. Ale neočekávám, že budu od začátku stíhat absolutní špičce,“ uzavřel své předstartovní úvahy Martin Prokop.

Vytisknout

Diskuze: Juniorský mistr světa míří do Zlína

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Organizace diváků na shakedownu v Oldřichovicích

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud