Pierre Campana: Ve Zlíně jsem se hodně naučil

Josef Janoušek, 31. srpna 2010, 20:23 Google+

Francouzský pilot Pierre Campana se udržel na průběžném druhém místě Renault Clio R3 Trophy i přes frustrující konec na Barum Czech rally Zlín. 25 – letý Korsičan měl obrovskou smůlu, v poslední vložce soutěže urazil kolo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Do velmi náročné asfaltové soutěže, devátého podniku IRC vstoupil mladík jako vedoucí muž Renault Clio R3 Trophy a odbyl si premiéru na českém „uskákaném“ asfaltu. To ještě netušil, jaké peklo připraví počasí. Od začátku soutěž provázely dešťové přeháňky, které ze soutěže učinili pneumatikovou loterii. Pilot Clia R3 týmu Munaretto podporován společností Ellip6 musel od začátku bojovat s příliš tvrdým nastavením což pro české „kočičí hlavy“ nebylo vhodné. Přesto dokončil první etapu na průběžném třetím místě značkového poháru.



Do nedělní etapy si Pierre a jeho co-driver, sympatická Sabrina de Castelli rozhodli, že se budou snažit dostat za každou cenu do cíle a získat co možná největší počet bodů. Bohužel štěstěna se od smíšené posádky odvrátila zády. Campana odstoupil smolně v poslední vložce, ve které urazil kolo. Ale i po takto smolném konci soutěže mladík tvrdí, že druhé místo v prestižním poháru je také dobré.  On ani nemá moc času na přemýšlení o svém výpadku, již o nadcházejícím víkendu odstartuje do rally Alpi Orientali, která mu poslouží jako ostrý test před rally San Remo.

„Barum Czech rally Zlín nedopadla podle mých představ. Samozřejmě, je to frustrující, ale co teď mohu dělat. Jedině hodit tento neúspěch za hlavu a maximálně se z něho poučit. Nikdy jsem v takto náročných podmínkách nejel, ale hodně jsem se zde naučil. V poháru jsme druzí, není nic ztraceno. Po rally Alpi Orientali nás čeká, San Remo, kde jsme v loňském roce vyhráli třídu, před startem jsem optimistický," řekl Campana.

foto: pierrecampana.com

Vytisknout

Diskuze: Pierre Campana: Ve Zlíně jsem se hodně naučil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Premiéry pořadů o motorismu v tomto týdnu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud