Na startu Korsické Rally celkem pět vozů Škoda Fabia Super 2000

iAdam, 10. května 2011, 13:19 Google+

Celkem pět vozů ŠKODA Fabia Super 2000 se objeví na startu Korsické Rally (12.-14.května), třetího podniku seriálu IRC. Kromě továrního jezdce Kopeckého, Loixe (Škoda Belgie) a Mikkelsena (Škoda UK) jedoucích s tovární podporou, se v IRC premiérově představí s privátní Fabií jedoucí Patrick Sandell (Škoda Švédsko) a chybět nebude ani Toni Gardemeister, který startuje s dalším privátním vozem. Oba zároveň startují s odporou importérů Škoda v daných zemích. ŠKODA vede aktuální pořadí značek IRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Celkem 14 rychlostních zkoušek asfaltové soutěže čítajících 321 soutěžních kilometrů rozdělených do třech dnů otestuje odolnost a připravenost jak jezdců, tak týmů. Každý den bude nutno přesunout veškeré vybavení do jiného servisního parku, logistickou náročnost soutěže ještě umocní soutěžní program od brzkých ranních do pozdních večerních hodin. Korsická rally se vrací ke svým kořenům, kdy soutěž povede celým ostrovem.



Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport, před soutěží poznamenává: “Nečeká nás nic lehkého, obyčejně bývají soutěže IRC přeci jen logisticky jednodušší. Navíc se opravdu jede od rána do večera, k tomu neustálé přesuny celého týmu. To vše má vliv na výkon, spánku nebude tolik. Na Korsice jsem v minulosti již startoval, letošní soutěž je však úplně jiná skladbou erzet, k tomu se mnohde střídá rovný rychlý asfalt se starým rozbitým povrchem. Navíc se jede v horách, kde není vidět do zatáček. O to důležitější bude naše příprava. Ale jdeme na start s odhodláním, na Kanárských ostrovech jsme zajeli skvělý závod, chceme udržet laťku naší výkonnosti hodně vysoko a stoupat pořadím šampionátu“.

Škoda figuruje po úvodních dvou závodech IRC na první pozici v hodnocení výrobců a Juho Hänninen vévodí hodnocení pilotů. Freddy Loix je průběžně třetí a Jan Kopecký pátý.

Vytisknout

Diskuze: Na startu Korsické Rally celkem pět vozů Škoda Fabia Super 2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin

Prokop v čele SWRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud