Atkinson před comebackem do WRC

iM2, 7. srpna 2011, 18:24 Google+

Čeká nás v roce 2012 v MS v rally velký boom? Jari Ketomaa se chce zúčastnit šesti soutěží a podle posledních informací by měl po dvouroční pauze za chvíli oznámit svůj comeback i Chris Atkinson. Pro Australana narozdíl od mnoha jeho kolegů domácí závod nehraje žádnou roli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Chris Atkinson se na světovém poli naposledy ukázal při prvním závodu sezony 2009 v Irsku. Při 67 startech v MS mezi lety 2004 až 2009 se Australanovi podařilo zajet 40 nejrychlejších časů na jednotlivých RZ a šestkrát se mu podařilo dostat se na podium. V jeho nejlepší sezoně, kterou byl rok 2008, získal druhé místo v Mexiku a v Argentině. Aktuálně se prezentuje za volantem továrního speciálu Proton Satria Neo S2000 v Asijsko-Pacifickém šampionátu. Na posledním závodě na Novém Zélandu si připsal již třetí vítězství v této sezoně. Teď by chtěl 31letý pilot zpět do WRC.

"Myslím, že jsem dokázal, že jsem ještě dost rychlý a mladý na to, abych mohl jezdit WRC. Aktuální vozy WRC nejsou zase tak daleko od současných S2000, takže bych s přestupem neměl žádný problém. Mimo to jsem několikrát mluvil s Kenem Blockem a vím, kam to směřuje," říká Chris.

Start na zářiové domácí soutěži nevidí jezdec bydlící v Monte Carlu jako výhodu. "Domácí soutěž není bezpodmínečně nejlepší volbou. Tlak domácího publika je velký. Když jedete na špici, tak řeknou, že znáte domácí tratě, když na špici nejedete, tak řeknou, že na to nemáte. Můžete tak více ztratit než získat." Proto Atkinson plánuje radši dlouhodoběji. "Na konci sezony ve Walesu bych už určitě chtěl stát na startu. Ale v principu se již soustředíme na nějaký větší program na příští sezonu. Šest závodů je lepších jak čtyři. Momentálně to vypadá, že by jich mohlo být ještě více. Držte mi palce."

Vytisknout

Diskuze: Atkinson před comebackem do WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally krkonoše

Honza Černý: Z Finské šotoliny na pačejovský asfalt

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud