Nissen: Ogier opět zazáří!

iAdam, 2. února 2012, 20:34 Google+

Vystoupení Sebastiena Ogiera na letošní Rallye Monte Carlo bylo fantastické. S vozem nižší specifikace porážel většinu jezdců s technikou WRC. Myslíte, že bude ve své rychlosti pokračovat i nadále? Vedoucí týmu VW Kris Nissen je o tom přesvědčen...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nissen, Kris

Nissen, Kris | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Volkswagen ohlásil na příští rok vstup do nejvyšší kategorie v mistrovství světa rally a letos vyvíjí vůz Polo WRC. Aby se však na vstup náležitě připravil tým i smluvní jezdci, zúčastní se tým všech soutěží WRC. K dispozici je ovšem zatím "pouze" koncernová Fabia specifikace S2000. (Patrně první případ, kdy tovární tým startuje s vozem jiné, i když koncernové značky...)

První start letos čekal tým již na Monte Carlu a kdo by čekal, že se Ogier bude o příčky prát až za zády "wéercéček" pouze s vozy stejné specifikace S2000, byl na omylu. Sebatien představoval vážné ohrožení pozic posádek s vozy WRC snad výjma nejrychlejších továrních jezdců a už se průběžně dotahoval na stupně vítězů. A nezábranila mu v tom ani ztráta okolo 20 koní výkonu na vozy vyšší specifikace. I když jeho účinkování skončilo nehodou, rozhodně zanechal velký dojem.

"Sebastienova rychlost byla na Monte Carlu neuvěřitelné", přiznává Nissen. "To jen dokazuje, že jsme podepsali smlouvu s jezdcem velkého potenciálu. Jsem přesvědčený, že právě on může být velkým překvapením během celého letošního šampionátu."

V souvislosti s těmito výkony je vcelku škoda, že se tým nepřihlásil do šampionátu SWRC, kde je letos konkurence opravdu velmi slabá

Jestli se slova vedoucího týmu VW potvrdí, můžete s námi sledovat již příští týden na sněhové rally ve Švédsku. Pokud vše půjde podle plánu, nebude na místě chybět ani náš zahraniční zpravodaj a fotograf Joel Martin.

Vytisknout

Diskuze: Nissen: Ogier opět zazáří!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally příbram

Citroën Racing Trophy CZ 2012 odkrývá svou tvář

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud