Aktinson si nedělá starosti

iM2, 27. února 2012, 09:14 Google+

Jak jsme vás již informovali, tak Chris Atkinson se vrací do MS. V týmu Kena Blocka se po hodně dlouhé době opět zúčastní nějaké soutěže MS v rally ve voze specifikace WRC. Od jeho posledního startu, který byl v roce 2009 se toho hodně změnilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Odchod týmu Subaru z MS přerušil kariéru Chrise Atkinsona ve WRC. Narozdíl od jeho dřívějšího týmového kolegy, Pettera Solberga, se Australanovi nepodařilo v MS zůstat. Od té doby občas startoval s Protonem v IRC, spíše se však objevoval v APRC. Sen o návratu do MS tak zůstával tři roky nenaplněn. Až teď se Chris vrací, v týmu jeho kamaráda, Ken Blocka, bude v Mexiku startovat v jeho Monster World Rally Teamu.

Před startem Chris Atkinson absolvoval test, ten však byl pouze půl dne: "Když jsem jel naposledy se Subaru, tak jsem musel obsluhovat spoustu elektroniky. Díky novým pravidlům to všechno zmizelo. Teď se prostě posadíte do auta a jedete. To miluji," řekl o technickém vývoji v MS. 

Výkon nových aut s turbomotorem o objemu 1,6l se podle Australana až tak moc neliší od starých motorů 2,0l. "A to mě hodně překvapilo," přiznal pro Autosport. "Na jízdní vlastnosti Fiesty jsem si musel jen málo zvykat. Ford využil svých zkušeností a auto nastavil měkce, což dobře fungovalo. Nakonec, vyhráli přece poslední závod ve Švédsku. Před testem jsem s autem neměl žádné zkušnosti, ale netrvalo dlouho, než jsem si zvykl."

Chris tak díky testu vidí další pozitivní motivaci pro závod. "S těmito auty se jezdí fantasticky a bylo mi jasné, že se s nimi člověk dostane rychleji do tempa než se starší generací vozů WRC. Ohledně soutěže v Mexiku si nedělám žádné starosti," těší se jezdec a doufá, že by mohl využít některé zkušenosti z Protonu S2000. "Přenos výkonu přes sekvenční převodovku je stejný jako v Protonu. Na to jsem si nemusel zvykat."

Pokud by to v Mexiku Chrisovi šlo dobře, tak by mohl doufat v další starty vedle Kena Blocka. "Vždycky jsem říkal, že v tomto roce bych chtěl jet tři nebo čtyři soutěže. Počkejme si, jak mi to půjde v Mexiku. Ale tuším, proč si Ken vybral ty další soutěže. Nový Zéland i Finsko jsou nahoře i v mém seznamu."



Vytisknout

Diskuze: Aktinson si nedělá starosti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Volkswagen vyloučil start s Polem WRC v nějaké rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud