Sordo s Mini SPC na Korzice

iM2, 13. dubna 2012, 21:55 Google+

Dani Sordo se postaví na start Rally Korsika. Španěl ale nepojede s verzí WRC, nýbrž s Mini John Cooper Works Super Production Car (SPC) od týmu Drive-Pro, servis zajístí SMG Motorsport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: © BMW AG

Sdílejte článek

Ford označuje svoji slabší verzi závodní Fiesty Regional Rally Car (RRC), u Prodrivu nese označení Super Production Car (SPC). Od vrcholných verzí World Rally Cars (WRC) se tyto vozy odlišují menším restriktorem (jen 30mm), menším zadním křídlem, horšími brzdami, jiné jsou nárazníky a okýnka jsou ze skla.

Sordo pojede s verzí S2000 poprvé na Korsice, soutěž mu ale není úplně neznámá. V letech 2006 a 2007 zde již startoval, to byl ještě podnik součástí MS. "Korsika je klasická soutěž, je škoda, že už není v MS," říká otevřeně Dani Sordo. Po podiích z asfaltových soutěží ve Francii, Německu a Monaku věří i zde v dobrý výsledek: "Na této soutěži musíte jet velmi precizně. To by mělo Mini sedět. Šasi je stejné jako verze WRC, motor a aerodynamika jsou ale jiní."

Zatím není jisté, jestli Prodrive zajistí auto nové specifikace "01B" a nebo se bude jednat o starý model "01A". Týmový manažer David Wilcock prohlasil, že by chtěl rozjet zákaznický program na přestavbu verzí "01A" na "01B" co možná nejrychleji, zároveň však přiznává, že přednost má klient z MS, Armindo Araujo. 

Ten by měl mít nový vůz k dispozici pro Rally Acropolis, která zatím však v plánu Sorda nefiguruje.  "Abychom tam jeli, tak by musel nastat nějaký div," připouští špatnou finanční situaci v týmu David Wilcock. 

Vytisknout

Diskuze: Sordo s Mini SPC na Korzice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala má zlomenou klíční kost, v Argentině nepojede

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud