Araujo promluvil o svém vyhazovu, hodlá se bránit

iM2, 22. srpna 2012, 23:26 Google+

Mini při svém návratu do rally už zažilo spoustu věcí - velmi slušný vstup, rozchod s Prodrivem a teď se schyluje k válce mezi továrním týmem a bývalým jezdcem, Armindem Araujem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Araujo, Armindo	 - Ramalho, Miguel

Araujo, Armindo - Ramalho, Miguel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vyhazov Arminda Arauja od týmu Mini WRC Portugal bude mít ještě soudní dohru. Portugalec se teď rozhodl využít všech prostředků k boji proti rozhodnutí týmu Motorsport Italia, a tak veřejně oznámil několik zajímavých fakt. Technické problém na jeho autě byly neustále připisovány jezdcovu stylu. Italská media ho často kritizovala za to, že do medií dává negativní vyjádření. "Na tom jsem se vždy domlouval s Mini Portugal," brání se Armindo Araujo. Dále se rozpovídal o nedávné spolupráci s týmem Motorsport Italia ještě více. 

17. června mu z Italie došlo pozvání na asfaltový test nového Mini WRC 01B, který se měl konat 10. až 12. srpna. Italové však plánovali jeho budoucnost bez něj. Až 8. srpna se test začal řešit s koordinátory testovací tratě. Araujo byl v Itálii, ale nebylo mu umožněno auto ani jednou otestovat a bylo mu naznačeno, že by bylo dobré, kdyby v Německu ze zdravotních důvodů nestartoval. "Nemohl jsem nic z toho, co se tam dělo, říct."

Armindo Araujo vloni v Řecku s Mini John Cooper Works WRC

O něco později měl Armindo týmu dovolit používat jméno 'WRC Team Mini Portugal', které patřilo jeho vlastní firmě 'Armindo Araújo, Lda'. Araujovi se to moc nelíbilo, a tak to odmítl. O několik málo dní ho tým informoval, že již není jezdcem týmu. "Bez žádného dalšího vysvětlení," dodává Araujo. 

Bývalý šampion PWRC se proti tomu rozhodl bránit. 17. srpna informoval Motorsport Italia, Mini a Mini Portugal, že dal dohromady všechny potřebné a nutné dokumenty a předal je jeho právníkovi. Cílem je očištění jeho jména a celého projektu. "Všichni sponzoři zůstali u mě a jsou s těmito věcmi seznámeni. Kvůl tomu nebude na autě číslo 12 žádné sponzorské logo," zakončil Araujo. Myslel tím samozřejmě loga jeho sponzorů, jestli se na voze objeví nějaké logo sponzora Atkinsona, na to si musíme počkat.

 

Vytisknout

Diskuze: Araujo promluvil o svém vyhazovu, hodlá se bránit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

blažek, tomáš

Vybarvi kombinézu a jeď

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud