Ogier: Latvala je mým nejtěžším rivalem, bude silný i na asfaltu

iM2, 1. srpna 2013, 00:34 Google+

I přes svůj vysoký náskok v bodování jezdců se Sébastien Ogier ještě nepovažuje za mistra světa. V boji o titul počítá hlavně se svým týmovým kolegou, Jarim-Mattim Latvalou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Ve Finsku čeká na celý tovární tým Volkswagen další těžká zkouška – tým zde vloni jel s vozy Škoda Fabia S2000, letos se však nad velkými a pověstnými skoky poprvé objeví i Pola R WRC. I přesto by Ogier s Latvalou chtěli zabojovat o vítězství. Vloni tým testoval ve Finsku Polo R WRC hned dvakrát, letos v červnu opět vyrazil na zdejší šotolinu. 

„Nešlo o nové díly. Šlo hlavně o to najít optimální nastavení tlumičů a k nim odpovídající nastavení podvozku. Na nastavení tlumičů, pružin a diferenciálů můžete pracovat pořád,“ odhaluje smysl testu Seb. Není bez zajímavosti, že ve Finsku Ogier ještě nikdy nevyhrál. To jeho kolega se radoval na domácích tratích v roce 2010 (v barvách Fordu). Možná i proto bude podle lídra tabulky potřeba dát si na Latvalu pozor.

Situace v tabulce je pro hvězdu VW více než působivá, náskok 64 bodů je na kolegu Latvalu, Neuville s Fordem zaostává o 84 bodů. „Ještě však není  dobojováno. Na konci vyhrává ten, kdo má nejvíc bodů, takže ještě nějaké musím vyjet. Také mezi týmy je to otevřené. Mým cílem je vítězství, už zde ve Finsku.“ Ve Finsku se přitom neskandinávským jezdcům tradičně moc nedaří – mimo ně zde zvítězili pouze Carlos Sainz (1990), Didier Auriol (1992) a Sébastien Loeb (2008, 2011 a 2012).

Ogier však například s Hirvonenem moc nepočítá, podle něj jde hlavně o Latvalu: „Jariho-Mattiho Latvalu bychom rozhodně neměli podceňovat a to nejenom zde ve Finsku ale také na dalších asfaltových podnicích. Pokud bude mít i on šanci na titul, tak ve Volkswagenu neuvidíme žádnou týmovou režii. Jari-Matti je mým nejtěžším rivalem a musím si od něj držet odstup. Upřímně, tuto situaci upřednostňuji.“

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Latvala je mým nejtěžším rivalem, bude silný i na asfaltu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

loeb, sebastian

Skeptický Loeb: Meeke to bude mít těžké

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud