Zůstanou Ostberg a Novikov u M-Sportu? Rus tomu moc nevěří

iM2, 8. října 2013, 18:35 Google+

Po velkých úspěších Thierryho Neuvilla trochu padá kredit továrních jezdců M-Sportu, Madse Ostberga a Evegyho Novikova. O to samozřejmě bude pro ně těžší si svoje kokpity udržet i pro příští sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Novikov, Evgeniy

Novikov, Evgeniy | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

Například nehoda před soutěží ve Francii byla dobrým obrazem letošní bohužel ne zrovna povedené sezony Madse Ostberga. "Přijeli jsme rychle k pravotočivé zatáčce. Když jsem otočil volantem, tak jsem dostal velkou nedotáčivost, snažil jsem se ještě zachránit ruční brzdou, co zachránit šlo. Ale nakonec jsme ve velké rychlosti nabourali do stromů." Takto nehodu ještě před startem soutěže ve Francii popsal Mads Ostberg, lidé od M-Sportu pak mluvili o největší nehodě při testech za poslední dva roky. Je jasné, že toto 25letému Norovi na kreditu zrovna nepřidá.

Mads navíc se svým spolujezdcem, Jonasem Anderssonem, do sezony startovali s vysokými ambicemi. Konečně se dostal do továrního týmu a to hned na pozici jedničky týmu. Přitom vloni se mu se stejným autem pouze servisovaný jeho vlastním týmem dařilo více - v Portugalsku získal svoje zatím jediné vítězství ve WRC. Opačně šly výkony Thierryho Neuvilla, jen vzpomeňte na jeho loňské havárie s DS3 WRC. 

"To je velká otázka a je těžké na ni dát odpověď," řekl Ostberg na to, co stojí za náhlým propadem formy. "Ale když se podíváte na celou sezonu, tak vidíte, že jsme zkraje roku bojovali se spolehlivostí auta a nebyli jsme schopni dokončit rally podle toho, jak jsme si představovali. K tomu se přidaly navíc výpadky. Můj navigátor, Jonas, udělal nějaké chyby, já jsem udělal chyby a nějak to tak vyšlo, že to vše bylo v jedné sezoně."

Budou mít tyto výkony vliv na jeho další kariéru nebo budou lidé akceptovat, že se něco takového prostě může stát? "Věřím, že to byl dobrý rok, mohli jsme prokázat naše tempo a to je dobrá zpráva," říká Mads, který zároveň doufá, že zůstane součástí továrního týmu i v příštím roce. "Samozřejmě pracujeme na příštím roce, ale momentálně k tomu nemůžu nic říci. Samozřejmě to záleží na Malcolmu Wilsonovi a na tom, jestli se mnou bude chtít i nadále spolupracovat. Záleží to ale také na jiných týmech."

Vyjádření z úst jeho týmového kolegy, Evgeny Novikova, nezní o moc jinak. Mladý Rus umí být rychlý, což letos také v některých momentech dokázal. Na druhou stranu ale zažil mnoho nehod. "I pro nás to byla těžká sezona, ale tak už to občas bývá. Teď jde pro mě především o to, abych dojížděl do cíle. Navíc bych se chtěl snažit zajíždět dobré časy na zkouškách," odhaluje 22letý jezdec svůj cíl pro zbytek sezony. 

V další spolupráci s M-Sportem však nevěří ani on sám: "V příštím roce chci přirozeně setrvat v MS a jezdit v pořádném továrním týmu. Nevěřím ale tomu, že je zde nějaká velká šance na setrvání u Fordu. To mi říká můj pocit."

Vytisknout

Diskuze: Zůstanou Ostberg a Novikov u M-Sportu? Rus tomu moc nevěří

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville: Sám si vyberu, který tým je pro mě nejlepší

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud