JT Rally Team – vstup do sezony 2011

Tomáš Urban, 1. dubna 2011, 07:30 Google+

Vsetínský rodák Jaromír Tomaštík s navrátilcem Richardem Lasevičem na postu navigátora vstoupil do nové sezony 2011 pravou nohou. JT Rally Team se po zimní přestávce představil se dvěmi vozy - Subaru Impreza N14 v rukách Tomáše Růžičky slavilo premieru v barvách generálního partnera Lagris – Podravka a bílé Mitsubishi Lancer EVO 9 řídil majitel JT Rally Teamu Jaromír Tomaštík.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomaštík, Jaromír

Tomaštík, Jaromír | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Do sezony jsme vstoupili opatrně, nechtěli jsme ublížit autu, které má před sebou celou sezonu.Byl to můj první ostrý start s devítkou a Ríšu jsem měl vedle sebe po třech letech. V pátek bylo málo světla, prostě jako když  zhasneš světlo“  směje se Jaromír.

Noční start do soutěže posádka přežila i s autem ve zdraví a v sobotu  šlo o to , aby se nepokazilo , to , co tak krásně začalo.  „Závod byl hodně rychlý na můj vkus, bylo nutné si pečlivě hlídat místa, kde se atakovaly maximální rychlosti“  a dále Jaromír Tomaštík dodává „Po dlouhé době jsem si užil poklidný závod kdy i team řešil vše v pohodě a k mé spokojenosti. Tomáš Růžička, který se poprvé posadil do našeho nového Subaru se pral statečně, nebýt problému s diferenciálem na poslední RZ  panovala by 100%spokojenost.“

Pro úplnost je nutno dodat , že Jaromír Tomaštík a Richard Lasevič dosáhli celkově 14. místo z celkově více než šedesti odstartovaných posádek.

Pro posádku Tomáš Růžička a Jaroslav Novák to byla první společná zkušenost.Těch společných prvenství bylo dokonce více . První start ve voze Subaru Impreza N14,první letošní soutěž a poprvé v barvách partnera Podravka – Lagris. „Závody začaly výborně,páteční počasí bylo parádní, naše jízda byla o zvykání, učil jsem se hledat nové brzdné body, jiný styl jízdy, auto se mě na začátku rally zdálo spíše nervozní , a řešil jsem i jezdecké chyby – typické pro jízdu na hraně s novým autem – probrzdění , nedokonalé vracáky, na 7 RZ jsme si zkusili dělat defekt, no a na 10.RZ nás štěstí opustilo – rosypal se diferenciál“.  Přesto Tomáš Růžička neopomenul pochválit spolujezdce Jaroslava Nováka „Pořád mě uklidňoval, korigoval mé chyby i rozpis, a hrozně se mě to s ním líbilo. Děkuji celému teamu  jakož i firmě Podravka – Lagris.Grafikům s TINEKu a v neposlední řadě i našim čtyřem kouzelným hosteskám , které byly dokonalé“.

Na závěr bychom rádi připomenuli , že se s teamem Jaromíra Tomaštíka setkáme na Rally Šumava, která má své pevné místo v srdcích všech rallyových fanoušků.

 

Vytisknout

Diskuze: JT Rally Team – vstup do sezony 2011

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Banalita zastavila Tarabusovu spanilou jízdu s vozem Škoda Fabia R2

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud