Hustopečská soutěž podle krumlovského formátu

Ondřej Krajča, 30. května 2013, 13:15 Google+

AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče ani letos nechybí v kalendáři Evropského poháru. Uskuteční se ve dnech 21. – 22. června 2013 s koeficientem 5. Vzhledem k novým pravidlům FIA ohledně používání pneumatik to však přináší určité komplikace.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

A první podobnou zkušenost mají za sebou nejen účastníci Rallye Český Krumlov, ale také fanoušci. V jižních Čechách se sešlo na startu jen pět „Evropanů“, další posádky daly přednost národní klasifikaci. Zmíněné dvojice však musely být zařazeny na začátek startovní listiny, což platilo pro obě etapy závodu.

„Máme podepsány sponzorské smlouvy, které jsou postaveny právě na zařazení závodu do Evropského poháru. Na tom nemůžeme nic měnit, i když to přináší všem komplikace. Na druhou stranu chápeme i české posádky, že nemají zájem používat schválené ´bezpečnostní´ pneumatiky. Navíc se toto pravidlo vztahuje jen na auta s osmnáctipalcovými koly,“ říká šéf organizačního týmu a soutěžní jezdec Martin Rada.

„Startovní listinu sestavíme stejně jako v Českém Krumlově, za vozy evropské klasifikace bude několikaminutová pauza a opět bude následovat česká špička. Z mého pohledu to není ideální zejména u soubojů ve dvoukolkách, Krumlov to jasně ukázal. Přesto věříme, že fanoušci budou k tomuto formátu shovívaví,“ doplnil ředitel závodu Rudolf Kouřil.

Na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz lze najít v sekci „Soutěžící“ elektronickou přihlášku. Datum uzávěrky je o půlnoci 10. června. Pořadatelé AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče opět nabízí vybraným posádkám redukované startovné. Jde o dvojice přihlášené do MMČR s klubovou licencí nebo licencí jezdce přítomného v soutěžním voze, ještě méně zaplatí účastníci s vozy tříd 7, 8, 9, 10, včetně posádek Dámského poháru.

Více informací k AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2013 hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně v sociální síti facebook.com (Agrotec rally Hustopeče).

Vytisknout

Diskuze: Hustopečská soutěž podle krumlovského formátu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Organizátoři Valašské rally vypsali Pohár pořadatele

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud