Organizátoři Valašské rally vypsali Pohár pořadatele

Roman Ordelt, 30. května 2013, 13:13 Google+

Letošní již dvaatřicátý ročník Valašské rally se uskuteční první prázdninový víkend.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Pustějovský, Radim

Sdílejte článek

Letošní již dvaatřicátý ročník Valašské rally se uskuteční první prázdninový víkend. Soutěžní vozy zaburácí ve valašských kotárech v termínu 4. – 5. července 2013 a centrem oblíbené soutěže se stane opět město Valašské Meziříčí. Populární valaška se pojede v letošním roce jako součást Mistrovství České republiky v rally historických automobilů, dále se posádkám budou body počítat do Poháru České republiky. AutoMotoKlub Rallye Sport – Vsetín vypsal Pohár pořadatele, kde se objeví v rámci volného podniku pro soudobé automobily rovněž vozy specifikace WRC nebo kategorie Super 2000.

„Letošní ročník Valašské rally jedeme na začátku prázdnin. Vzhledem k tomu, že náš podnik nebyl zařazen do republikového šampionátu současných vozů, rozhodli jsme se vypsat tzv. Pohár pořadatele, kde mohou startovat například i vozy specifikace WRC. Již více než dva měsíce před startem soutěže se na nás dotazují jednotlivé týmy, zda mohou startovat na valašce s „weercéčkem“ nebo „dvoutisícovkou.“ Valašská rally zároveň může sloužit jako vítaný test před Bohemia rally nebo rallysprintovými soutěžemi, které se konají během letních měsíců. Nabídneme náročné rychlostní zkoušky na třech úsecích v celkové délce sedmdesáti kilometrů,“ řekl Miroslav Hošák, ředitel Valašské rally.

Dvaatřicátý ročník valašky proběhne vzhledem k prodlouženému svátečnímu víkendu nezvykle ve dnech čtvrtek a pátek. Úvodní den jsou na programu seznamovací jízdy a uskuteční se rovněž administrativní a technická přejímka. Samotná rally se pojede v pátek 5. července, první vůz sjede se startovní rampy umístěné tradičně na Masarykově náměstí ve Valašském Meziříčí v 9 hodin, cíl soutěže je naplánován na stejném místě v 17.15 hodin. Další informace naleznete na oficiální internetové adrese www.valasskarally.eu, kde byla zveřejněna přihláška pro soutěžící. Letošní ročník budou provázet zpřísněná bezpečnostní opatření. Bezpečnost soutěžních posádek a diváků je hlavním cílem pořadatelského sboru pod vedením Miroslava Hošáka ke zdárnému průběhu samotné soutěže.

Vytisknout

Diskuze: Organizátoři Valašské rally vypsali Pohár pořadatele

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally šumava

Rada s Jugasem českokrumlovský cíl nespatřili

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud