Rada s Jugasem českokrumlovský cíl nespatřili

Ondřej Krajča, 29. května 2013, 17:57 Google+

Na třetí podnik MMČR Rallye Český Krumlov vyrazila hustopečská stáj AGROTEC Autoklub se zbrusu novým vozem, který se podařilo dokončit pár dní před startem soutěže. Bohužel dvojice Martin Rada s Jaroslavem Jugasem cíl nespatřila.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Záměr postavit další Alfu Romeo 147 s novým faceliftem tým plánoval už dříve kvůli nasazení dámské posádky do sprintového šampionátu a očekávaném vytížení vítězného vozu z letošního Monte Carla.

Do Českého Krumlova bylo vše připraveno, proto Martin Rada využil shakedownu na českobudějovickém výstavišti k poslednímu otestování vozu a vyzkoušení jeho funkčnosti.

Letošní sezona se nese v duchu mokrý pneumatik a ani Krumlov nebyl výjimkou. Rozhodování, zda zvolil gumy pro méně nebo více vody na tratích tak hrálo zásadní roli.

„Od prvních zkoušek šlapala alfa skvěle a nejevila sebemenších známek nějakých dětských nemocí,“ radoval se Martin Rada. Společně se spolujezdcem Jaroslavem Jugasem se mohli plně soustředit na svůj výkon a od prvních kilometrů konkurovali vozům silnějších tříd či dokonce čtyřkolkám. Proto po první etapě nebylo pochyb o jejich vedení ve třídě 8, ve dvoukolkách figurovali na osmém místě.

Po krátkém nočním spánku červenobílá alfa vyrazila vstříc lepšímu počasí a také kultovním testům Kohout a Malonty. Na Kohoutu jí sice byl ještě změřen zajetý čas, ale na Malonty se už nepodívala. Důvodem byla havárie v prostoru letmého cíle předešlého testu.

„V poslední levé zatáčce se utrhla záď alfa. S opakujícím se smykem jsem se snažil bojovat, ale to se nepodařilo. Výsledkem byla srážka s vozem časoměřičů a zrušení letmého cíle pro další posádky,“ objasnil nepříjemný incident.

„Byly to krušné chvíle, když jsme viděli boule na hlavách časoměřičů po našem nárazu. O jejich vozu ani nemluvě. Naštěstí se vše obešlo bez závažnějšího zranění,“ doplnil Jaroslav Jugas.

Posádka AGROTEC Autoklubu tak odjela z Českého Krumlova s pěknou porcí bodů za první etapu a už se těší na domácí start. Snad opět nebude platit staré české přísloví – „doma nebývá posvícení“. Martin Rada by o tom mohl dlouze povídat…

Vytisknout

Diskuze: Rada s Jugasem českokrumlovský cíl nespatřili

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica míří do Řecka s respektem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud