Ogier: Loňské Švédsko bylo nejlepší rally v mé kariéře

iM2, 4. února 2014, 15:57 Google+

Jezdec Volkswagenu číslo 1, Sébastien Ogier, by moc rád vyhrál znovu ve Švédsku. Uvědomuje si však, že to nebude vůbec jednoduché, Skandinávci jsou totiž na sněhu jen velmi těžko k poražení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sébastien Ogier vloni odjel ve Švédsku skvělou soutěž, v cíli porazil asi o 40 vteřin Sébastiena Loeba. "Vloni jsme zde po skvělém souboji se Sébastienem Loebem vybojovali první vítězství pro Volkswagen. Pravděpodobně šlo o moji doposud nejlepší rally v kariéře. Stejně jako Loeb i my jsme jeli na limitu celou soutěž. Každou minutu jsme jeli na 100 %.

Nakonci se nám to vyplatilo a z tohoto souboje jsme vyšli vítězně. V roce 2014 se role jistým způsobem obrací. Letos jsme my týmem, který chce každý porazit. Skandinávci jsou zde obvykle velmi těžko k poražení. 'Jihoevropané' zde vyhráli v minulosti jenom dvakrát. Budu muset dávat pozor na Mikku Hirovnena, Madse Ostberga, ale především na mé dva kolegy Jariho-Mattiho Latvalu i Andrease Mikkelsena. 

Nebude to jednoduché, ale moc rád bych zde zvítězil znovu. Rally Sweden je jednou z mých nejoblíbenějších soutěží v kalendáři." Šéf jeho týmu, Jost Capito, k tomu dodává: "Teploty jsou sice kolem mínus 10 °C, dokonce i mínus 20 °C, avšak každý hned pookřeje, když pomyslí na Rally Sweden.

Právě tam jsme vyhráli první soutěž s Polem R WRC, což nás všechny šokovalo. Takto emotivní momenty nikdy nezapomenete. Letos se sem vracíme v roli obhájců titulu a navíc nás každý bude chtít porazit. To dává našim jezdcům, technikům i mechanikům dvojnásobnou motivaci. Švédsko je velmi speciální, je to jediná rally, která se jeden kompletně na sněhu a ledu.

Když dojde řeč na taktiku, tak je zde vlastně jenom jedna volba gum. Ta zde tudíž nerozhoduje. Hned od startu jde tedy jen o jedno: Plný plyn! Už se na to moc těšíme."

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Loňské Švédsko bylo nejlepší rally v mé kariéře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris

Ostberg jede do Švédska zabojovat o vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud