MG se zdráhá vstoupit do WRC, co říkají představitelé?

iM2, 5. března 2014, 13:38 Google+

MG vydalo velmi opatrnou odpověď na nabídku Tamrazova o možném vstupu značky do WRC. Britská značka, která je vlastněna čínskými investory, potvrdila, že byla kontaktována soukromým týmem ohledně projektu MG3 WRC, odmítá však, že by proběhla jakákoliv jednání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MSD

MSD | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Podle Alexe Tamrazova jeho tým, AT Racing, již postavil auto, teď však chce vyjednat schválení projektu od MG. Mluvčí MG pro britský Autosport situaci okomentoval takto: "Byli jsme ohledně této záležitosti osloveni. Co se týče letošního roku, nemůžeme nic potvrdit kromě toho, že pojedeme BTCC [British Touring Car Championship]."

V BTCC jezdí vozy MG6, o servis se stará tým Triple Eight. Tamrazov, občasný účastník WRC i ERC, řekl italské stránce Rally Emotion, že potřebuje jenom schválení ze strany MG. Financování projektu má zajištěné.

"V dopise MG říká: 'Momentálně už je letošní program naplánován a rozpočet alokován. Navíc už máme dvě motoristické disciplíny. Pro nás by bylo mnohem lepší, kdyby se toto [WRC] plánovalo až na příští rok.'"

"Program bude financován z nezávislého zdroje, ne od MG. Takže je jenom na nich, jestli se rozhodnout pokračovat nebo ne. Je několik rozvíjejících se společností, které na tom mají zájem. Avšak momentálně není možné pořádně jednat a vybrat jednoho člověka, se kterým budeme jednat do doby, než MG potvrdí svoji účast na tomto projektu," říká Ukrajinec.

"Jde o mnohem hlubší myšlenku, než jen postavit MG WRC. Ale zatím není moc důvodů o tom diskutovat, dokud MG nepotvrdí svůj zájem," říká Tamrazov. MG se v MS prezentovala naposledy s továrním programem v roce 1986, kdy Tony Pond a Malcolm Wilson jezdili se dvěma MG Metro 6R4. V nedávné minulosti si pak pamatujeme na projekty S1600 a S2000.

Vytisknout

Diskuze: MG se zdráhá vstoupit do WRC, co říkají představitelé?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Hyundai

Neuville: Mexiko je moje oblíbená soutěž, už se na ní těším

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud