Opustí Kubica po Rally Monte Carlo WRC?

iM2, 15. ledna 2016, 15:03 Google+

Robert Kubica možná bude muset skončit v MS v automobilových soutěžích po úvodní soutěži roku, Rally Monte Carlo. Polák už dříve, jak jsme Vás informovali, přiznal, že po Rally Monte Carlo nemá nic dalšího zajištěné.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubicu možná uvidíme naposledy ve WRC

Kubicu možná uvidíme naposledy ve WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Robert Kubica použije na Rally Monte Carlo svůj vlastní Ford Fiesta RS WRC, servis bude zajišťovat italský BRC. "Aktuálně nemáme program na zbytek roku. Momentálně to po Monte Carlu končí," přiznal Polák pro 'Autosport'. "Jednám se sponzory a dalšími lidmi, ale v současnou chvíli mám zajištěnou pouze tuto rally."

Minulý týden testoval ve francouzských Alpách. Test musel být ukončen poté, co Kubica vyjel mimo trať a tým neměl k dispozici náhradní díly na opravu. Dnes se Kubica do Francie vrátil k dalšímu kolu testů. Na Rally Monte Carlo jezdec použije opět pneumatiky Pirelli. Robert aktuálně netuší, jaká bude jeho budoucnost v motorsportu.

"Pokud budu pokračovat v rally, tak to musí být odlišné oproti loňskému roku - to bylo šílené. Odjet celou sezonu je enormní závazek. Preferoval bych nejet všechny soutěže, ale raději se pořádně připravit na ty soutěže, které pojedeme. Zároveň je možné, že budeme dělat něco úplně jiného - na druhou půlku sezony se otevírá pár možností," přiznává možnost odchodu z rallysportu jezdec.

img-responsive

Kubica má na Monte Carlu velmi dobrou bilanci | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Může to znamenat vrátit se zpět na okruhy. Pokud bych se k tomu rozhodl, pak bych tomu věnoval všechnu svou snahu a šlo by o dlouhodobější projekt. Zatím nad tím ale nepřemýšlím. Zatím se plně soustředím na Rally Monte Carlo s cílem být maximálně připraven."

Na této soutěži se jezdci dařilo - před dvěma lety ji vedl, vloni zajel pár nejrychlejších časů. Cílem je bezproblémový dojezd do cíle: "Monte Carlo je velmi nepředvídatelná rally. Je jisté, že počasí bude hrát velkou roli. Díky našim pneumatikám Pirelli máme šanci mít za určitých podmínek výhodu. Uvidíme, stát se může cokoliv. Cílem je odjet soutěž bez chyb."

Vytisknout

Diskuze: Opustí Kubica po Rally Monte Carlo WRC?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

První polovinu soutěže zvládl Loeb ze všech nejlépe

Loeb o své nehodě: Spadli jsme do příkopu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud