Cíl Neuvillea pro tuto sezonu: Být tak dobrý jako v roce 2013

iM2, 19. ledna 2016, 11:35 Google+

Thierry Neuville se zúčastnil autosalonu v Bruselu, v jehož rámci promluvil o sezoně 2016. Jezdec, zdá se, vůbec nemá pochybnosti o tom, že nový vůz bude plně konkurenceschopný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville doufá v lepší rok než vloni

Neuville doufá v lepší rok než vloni | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Už na úvodní Rally Monte Carlo chce Thierry Neuville vyzvat konkurenční Volkswagen Motorsport - přitom jeho osobní statistika na této soutěži není vůbec pozitivní, když čtyřikrát po sobě vypadl a vloni dojel pátý: "Od té doby, co se soutěž přestěhovala do Gap, tak se mi rychlostní zkoušky líbí čím dál tím víc.

Podmínky jsou ale vždy obtížné," říká v interview pro BRF. "Vloni jsme zde zajeli dobrý výsledek a získali jsme dobré zkušenosti. Ty můžeme letos využít a zcela jistě se pokusíme dojet do cíle. To je cíl číslo jedna. Ale na druhou stranu si myslím, že s novým autem musíme zároveň bojovat na čele."

Během samotné soutěže, která se jede na sněhu, ledu ale i suchém asfaltu, jsou běžná překvapení: "Monte Carlo může vyhrát každý. Hlavní roli hraje volba pneumatik. V jedné zkoušce můžete ztratit 1 nebo 2 minuty, ale na další získat 40 nebo 50 vteřin zpět. Tak to může být po celou dobu soutěže a nakonec skončíte na čele."

img-responsive

Vloni ztratil Neuville motivaci díky zpoždění nového auta | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Nepovedenou sezonu 2015 chce jezdec nechat za sebou - zpoždění nového vozu způsobilo ztrátu motivace a vedlo i k chybám. "Hodně jsem se toho o sobě samém naučil. Věřím, že se mi spousta věcí už znovu nestane. Zklamání ovlivnilo moji motivaci. Nakonec mi to ale víc uškodilo než pomohlo. V budoucnu budu tedy raději k věcem přistupovat pozitivně než negativně."

Tento příštup se projevil okamžitě v dalším probíraném tématu - Hyundai upřednostnil Daniho Sorda, když jej nominoval jako jezdce, který odjede 10 ze 14 závodů za tovární tým. Dříve tuto pozici zastával Neuville: "Není to žádné velké téma. V letech 2014 a 2015 jsem byl já tím jezdcem, v roce 2016 je tomu jinak. Díky Danimu se tým pokusí udělat život Volkswagenu tak těžký, jak jen to bude možné."

"Dani je tím, kdo nejpravidelněji dováží body pro tým. Hayden [Paddon] a já máme větší rychlost a můžeme na vybraných soutěžích zabojovat o vítězství. Když se nám to podaří dobře ukočírovat, tak je to pro šampionát týmů nejlepší řešení. Na mě bude na některých soutěžích menší tlak a budu se moci plně koncentrovat na souboj o jezdecký titul. Myslím, že je to spíše výhoda než nevýhoda."

img-responsive

Rok 2013 zatím představuje nejlepší sezonu Neuvillea v MS | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jaký má Thierry cíl pro nadcházející sezonu? "Zajíždět TOP výsledky - nějaká vítězství. Chtěl bych být minimálně tak dobrý jako v sezoně 2013." Před třemi roky byl Belgičan vice-mistrem. O nedostatku motivace se tedy u jezdce Hyundai nedá hovořit.

Vytisknout

Diskuze: Cíl Neuvillea pro tuto sezonu: Být tak dobrý jako v roce 2013

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb nově v barvách Peugeotu

Loeb: Meeke je správným lídrem Citroënu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud