Sordo musí kvůli zranění vynechat Rally Finland

iM2, 15. července 2016, 13:48 Google+

Kvůli poraněnému obratli, který si odnesl z testů následujících po Rally Poland, musí Dani Sordo absentovat v soutěži ve Finsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dani Sordo si musí dát minimálně jednu soutěž pauzu

Dani Sordo si musí dát minimálně jednu soutěž pauzu | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Hyundai Motorsport dnes oficiálně potvrdil, že Daniho Sorda ve Finsku na startu bohužel neuvidíme. Rozhodnutí však padlo na základě doporučení lékařů. Španěla tak na severu Evropy nahradí čtvrtý jezdec týmu, Kevin Abbring, který se letos na soutěžích objevuje jen sporadicky a jeho hlavní náplní je testování Hyundai i20 R5 a náslně pak nové generace i20 WRC dle regulí pro rok 2017 a dále.

Před Rally Finland byl Dani Sordo v průběžné klasifikaci na děleném čtvrtém místě s Jarim-Mattim Latvalou, když mu na třetího Haydena Paddona chyběly jen čtyři body. Novozélanďan je nejlépe postaveným jezdcem Hyudai. 

img-responsive

V šampionátu se posádce Sordo/Marti letos přitom tak daří a průběžně ji patří čtvrtá příčka... | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Dani [Sordo] se zotavuje ze své nehody a jeho stav se zlepšuje. Avšak je důležité, aby se zotavil úplně, a tak jsme se rozhodli, že na Rally Finland nepojede. Dovoluje mu to se perfektně připravit na Rally Deutschland v půli srpna. Kevin [Abbring] si pro tuto rally vezme auto číslo 20 a příští týden se připojí k našemu změněnému testovacícmu programu k Thierrymu [Neuvilleovi] a Haydenovi [Paddonovi]," říká šéf týmu Michel Nandan.

img-responsive

Kevina Abbring jsme letos už na soutěži WRC také viděli (zde na Sardinii), ale jen se starým autem. Teď pojede poprvé s novým | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Poté, co jsme analyzovali auto, tak jsme našli technický problém, který způsobil výjezd Daniho. Zkoumáme specifické části a přistoupili jsme k opatřením, abychom se ujistili, že podobný problém už nebudeme mít v budoucnosti," dodal Nandan k příčinám nehody Sorda.

Vytisknout

Diskuze: Sordo musí kvůli zranění vynechat Rally Finland

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Na Rallye Tatry aj dvojnásobný majster Európy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud