Martin Koči odstartoval do sezony 2018

RallyZone.cz, 25. ledna 2018, 18:33 Google+

Pohled do kalendáře je neúprosný a všem fanouškům motoristického sportu je jasné, že sezona 2018 již odstartovala. A tato skutečnost se týká i týmu Styllex motorsport a zejména jeho pilota Martina Kočiho. Ale pojďme hezky od začátku…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„V závodním voze jsem seděl naposledy na konci listopadu při Pražském rallysprintu. Do startu letošní sezony tedy mnoho času nebylo a právě proto jsem ho chtěl využít na naprosté maximum,“ říká Martin Koči.

Času skutečně není nazbyt, proto se Martin v těchto dnech věnuje nejen klasické přípravě v rámci intenzivního fitness programu, ale po konzultaci s profesionály probíhá i příprava v podobě běžeckého tréninku a nabírání fyzické kondice prostřednictvím kombinace dalších sportů.

Pro Martina, jako jezdce rally, je klíčová souhra se spolujezdcem a samozřejmě kvalitní rozpis. A těmto aspektům vyhradil tým Styllex motorsport několik minulých dní a posádka absolvovala krátké soustředění zaměřené právě na rozpis.

V úvodu jsme říkali, že sezona 2018 odstartovala i v případě Martina. Je tomu skutečně tak, Martine? „Samozřejmě, tomu tak je. Na začátku roku mě kontaktoval tovární pilot Honza Kopecký, zda bychom stejně jako v loňském roce spolupracovali během legendární Rally Monte Carlo v podobě tzv. IceNote Crew, tedy 'špionů'. Osobně si této spolupráce velmi vážím, má pro mě zvláštní význam a nemohu se dočkat Monte,“ sděluje své pocity jezdec Styllex motorsport.

Spolupráce s posádkou týmu Škoda Motorsport II během Rally Monte Carlo je určitě přínosná, přesto každý soutěžní jezdec potřebuje prostě závodní auto řídit sám. Martin tedy usedne za volant soutěžního vozu hned o týden později a to v rámci závodu Dobšinská zima 2018, který slibuje mix všech povrchů (asfalt, sníh s ledem, ale i šotolinu).

Na samotný závěr poodhaluje plány týmu Styllex motorsport jeho dlouholetý šéf Peter Koči. „V těchto dnech dokončujeme klíčová jednání s naším novým strategickým partnerem. Určitě chceme, aby se naše posádka vrátila do prostředí velkých mezinárodních závodů. Ale pokračovat zároveň chceme i v domácích startech a představit se tak česko-slovenským fanouškům, pro které chceme poskytovat výrazně obsáhlejší informační servis o dění v našem týmu. Fandové rallyového sportu si to zaslouží.“

„Připravujeme předsezonní tiskovou konferenci, v plánu máme dvoudenní test před prvním velkým závodem a ladíme mnoho věcí, které vždy souvisí se startem nové sezony. Například nový design, týmové oblečení, technické vylepšení soutěžního vozu apod. Je toho skutečně mnoho.“

Zdroj: PR

Vytisknout

Diskuze: Martin Koči odstartoval do sezony 2018

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - leden

Lednový RallyCup v obraze

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud