Povede se Sordovi další překvapení?

iM2, 14. ledna 2014, 16:44 Google+

Dani Sordo má Rally Monte Carlo rád a chce svoje zdejší zkušenosti využít při premiéře vozu i20 WRC v šampionátu WRC. Oficiálně má za úkol dojet do cíle, vnitřně však Španěl doufá, že se postará o překvapení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai

Hyundai | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Sdílejte článek

Na Rally Monte Carlo 2012 vzpomíná Dani Sordo obvzláště rád. Tehdy bojoval s Mini John Cooper Works WRC týmu Prodrive o vítězství a málem se postaral o senzaci. Na tento husarský kousek letos sice oficiálně navázat nechce, protože jeho tým Hyundai přijel na jih Francie hlavně sbírat zkušenosti.

"Soutěž chceme za každou cenu hlavně dokončit, abychom týmu poskytli zpětnou vazbu. Jen tak může pokračovat ve vývoji [auta]," říká Španěl. Přesto ale doufá, že jeho zkušenosti z dosavadních šesti odjetých Rally Monte Carlo dokáže využít k nějakému překvapení: "Na Monte se vždy cítím opravdu dobře a tratě také skvěle znám."

"Je to ale nevypočitatelná soutěž. Záleží na počasí, může se stát cokoliv." Ve srovnání s loňskem se ale předpověď zdá poměrně jasná. Během seznamovacích jízd jsou tratě prašné a suché (i když dnes na některých místech napadlo trošku sněhu). V následujících dnech by se podmínky zásadně měnit neměly.

V roce 2012 za suchých podmínek bojoval Dani s Mini JCW WRC o vítězství, vloni to bylo na sněhu s DS3 WRC horší. Pokud bude letos sucho, tak kdo ví?

Na štěstí při volbě pneumatik se na 'Monte' spoléhat nedá, bývalý tovární jezdec Citroënu a Mini ale věří, že jeho Hyundai bude konkurenceschopný už od prvních kilometrů: "V prosinci jsme s i20 WRC několik dní testovali a minulý týden jsme jezdili jeden den. Mám z toho pozitivní dojem, ale víme, že je před námi ještě hodně práce.

Do týmu jsme přišli oficiálně teprve před měsícem, přesto se v něm už teď cítíme hodně dobře. Všichni v týmu pracují opravdu tvrdě a my chceme odvést co možná nejlepší práci."

Vytisknout

Diskuze: Povede se Sordovi další překvapení?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Ostbergovo přání pro Monte Carlo: Sníh, sníh a ještě jednou sníh

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud