C. McRae s Fabii WRC jde na 2. pozici!

ar1, 12. listopadu 2005, 20:54 Google+

Na druhé místo se během druhé etapy Australské rally posunul jezdec týmu Škoda Motorsport Colin McRae a opět využil výhodného postavení na startu, které si vybojoval během včerejšího dne.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Armin Schwarz je s druhou Fabií WRC 05 v průběžném pořadí desátý. Den zahájila série pěti rychlostních zkoušek bez servisní přestávky. Colin přišel hned v prvním měřeném úseku o možnost řadit s pomocí automatiky. Na každé rychlostní zkoušce pak ztrácel několik sekund kvůli manuálnímu řazení rychlostních stupňů, což umožnilo Harrimu Rovanperämu aby skotského jezdce předstihl. Na závěrečném úseku série však Colin vybojoval svou pozici zpět a po odstoupení Pettera Solberga, jehož vůz poškodila srážka s klokanem, přijel do servisní zóny jako druhý jezdec průběžného pořadí. Na vedoucího Duvala ztrácí 27,1 sekundy.

Armin se během dne posunul na desáté místo a zajel druhý nejrychlejší čas na dnešní třetí rychlostní zkoušce. V průběhu  své poslední soutěže MS však ani nadále nijak neriskuje.  

Zítřejší závěrečná etapa zahrnuje šest měřených úseků, které tvoří vždy dva průjezdy tří rychlostních zkoušek. Celkem posádky ujedou 103,32 kilometrů z nichž nejvíce ukrojí dvěma průjezdy nejdelší rychlostní zkouškou Helena North s délkou téměř 30 kilometrů. Cíl soutěže bude v Perthu ve 14:45 místního času (7:45 v ČR).  

Colin McRae: “Ztratili jsme dopoledne nějaký čas kvůli problémům s řazením, ale nebylo to tak zlé. Snažím se co mohu, abych vyhrál bitvu s Harrim a pokouším se držet Francoise pod tlakem. Když si uvědomím, že v soutěži jsem s autem nenajel ještě ani 600 kilometrů, mohl bych být s druhým místem spokojený. Pokud je ale nějaká šance na vítězství, tak se o něj chci vždy pokusit. Fabia WRC je dost dobrá na to, aby zajela časy, jaké jsou k tomu potřeba.“ 

Armin Schwarz: “Dnešek byl celkem zábavný. Při druhých průjezdech už je trať dost rozbitá a je třeba se vyhýbat četným výmolům. Když je ale hladká, je možné si užívat jízdu smykem a pobavit při tom i diváky. Na erzetách jich je spousta.“

Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport):  “Dnes jsem se byl podívat na rychlostní zkoušku s proslulými skoky. Musím říci, že Colinův styl byl ze všech nejúchvatnější. Velmi na mě také zapůsobilo, kolik fanoušků má i na opačné straně zeměkoule. Je to opravdová hvězda.”

Podrobnější informace najdete na našem portálu věnoveném rallye: eWRC.CZ

Škoda Motorsport

Vytisknout

Diskuze: C. McRae s Fabii WRC jde na 2. pozici!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kresta s Ford Focusem 2006 sahá po bodech! - anotační foto

Kresta s Ford Focusem 2006 sahá po bodech!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud