MH Racing na Valašce: body pro Pešla, smůla pro Hudce

Miroslav Vebr, 28. března 2012, 21:29 Google+

Už před začátkem Bonver Valašské rally se oba piloti MH Racing teamu Martin Hudec s Jaroslavem Pešlem těsně před startovní rampou trochu hecovali, když jeden druhému slibovali, že se porazí a že se uvidí v cíli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pešl, Jaroslav

Pešl, Jaroslav | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

I když většinou oba jezdci říkají, že to mezi nimi zase až tak rivalské není, tak to úplně vyvrátil Martin Hudec hláškou těsně před startem: „Je úplně jedno jak dojedu, hlavně musím porazit Jardu,“ smál se třebíčský pilot, jenž je zároveň i šéfem týmu. Podobně se samozřejmě vyjadřoval i jeho kolega Pešl. A s takovouto dobrou náladou vstupovali oba borci do prvního vzájemného duelu nové sezony.

A nutno dodat, že nezůstalo jen u hecování před startem. I na trati Valašské rally, druhém podniku Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally, předváděli Hudec s Pešlem, oba jedoucí na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX, skvělé souboje. Drželi se po většinu soutěže kolem 15. místa absolutně. A nutno dodat, že po většinu času byl mírně popředu Martin Hudec. Po prvním dnu, ve kterém se odjely tři erzety, měl na Pešla náskok třinácti vteřin. A dost si páteční večerní testy pochvaloval. „První den nám vycházel skutečně perfektně. Cítil jsem se v pohodě a díky tomu, že jsme přes zimu úplně změnili způsob rozpisu, jsme byli podle mě i o dost rychlejší. Jsem si jistý, že za tmy jsem nikdy tak rychle nejezdil, to bylo fakt jiné kafe. S pátkem jsem byl skutečně hodně spokojený,“ hodnotil první den Valašky Martin Hudec.

Jeho týmový kolega Pešl si také nestěžoval. „Na to, že to byla naše první letošní soutěž a to ještě po hodně dlouhé, skoro půlroční pauze, jsme byli také my s pátkem spokojení. Moc jsem to nehonil a jel jsem spíše na jistotu, abychom se tak nějak v klidu rozjeli a neudělali nějakou hloupost,“ shrnul první den svým pohledem Jaroslav Pešl, který jel tradičně s Romanem Peškem.     

Ve druhém dnu, ve kterém čekalo na posádky dalších osm erzet, se bitva mezi Hudcem a Pešlem pořádně vyšponovala a vyrovnala. V prvních šesti sobotních zkouškách byli oba borci od sebe pokaždé neuvěřitelně blízko, vždy jen v několika vteřinkách nebo dokonce jen desetinkách vteřiny. Tu vyhrál Pešl, jindy zase Hudec. Po desáté RZ to bylo mezi nimi neuvěřitelně vyrovnané: Hudec byl absolutně na 16. místě, Pešl těsně za ním na 17. pozici a ztrácel jen 0,8 vteřiny.

Bohužel, k vyvrcholení velkého souboje na posledních dvou RZ nedošlo. Hned v jedenáctce měl totiž Hudec defekt, ztratil tři minuty a bylo absolutně po všech nadějích. „Špatně jsem cutoval zatáčku a udělali jsme defekt. Ztratili jsme spoustu času a dojeli do cíle jedenáctky s takovou ztrátou, že bylo po veškerých nadějích. Je to škoda. Ten souboj s Jardou byl dost napnutý a mohlo to být super, ale takový je sport,“ povzdechl si nad smolným momentem Valašské rally 30letý Martin Hudec. Aby toho nebylo málo, tak přišel v poslední 12. RZ úplný konec kvůli technické závadě. „Měli jsme problémy s diferenciálem. Začal hučet, tak jsme jej vyměnili za jeden rezervní, co jsme měli k dispozici. Ten v poslední zkoušce už nevydržel a museli jsme odstoupit. To už ale bylo stejně jedno, protože z jedenáctky jsme měli obrovskou ztrátu kvůli defektu. Je to škoda,“ konstatoval Hudec.

Do cíle tak dojel z MH Racingu pouze Jaroslav Pešl, a to na pěkném 16. místě absolutně, ve své třídě 3 bral body za osmý flek. „Určitě jsme s výsledkem hodně spokojení. Byla to těžká soutěž. Protože jezdíme většinou rallysprinty, tak těch 150 ostrých kilometrů pro nás bylo i docela hodně. Ono to může vypadat, že šestnácté místo absolutně zase tak super není, ale je potřeba se podívat, jaká tady byla konkurence. Jsme skutečně rádi, že jsme vše zvládli a hlavně body v naší třídě 3 za osmé místo si ceníme,“ bilancoval Valašskou rally Jaroslav Pešl. Také jeho samozřejmě mrzelo, že souboj s týmovým kolegou nakonec do velkého finále nedospěl. „Byla to dobrá honička. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. Takový je sport. Mohl to být velký boj až do posledního metru. Je škoda, že se nedozvíme, jak by to asi dopadlo. Takhle si budeme muset počkat na další závody,“ těší se 31letý závodník z Valašského Meziříčí, který si na své „domácí“ soutěži moc pochvaloval fanoušky. „Takovou kulisu a takové davy fanoušků jsem ještě na závodech nezažil. Třeba v Juřince na polookruhu to bylo úžasné,“ rozplýval se Pešl a nezapomněl pochválit také svoje mechaniky. „Kluci odvedli parádní práci a že jí měli celkem hodně, Takže velký dík patří i jim,“ dodal Pešl.

I přes smůlu v podobě defektu a následného odstoupení kvůli technice odjížděl i Martin Hudec z Valašska domů na Vysočinu poměrně spokojen. „Nedojetí je určitě svým způsobem zklamání. Těší mě ale, že jsme před vypadnutím zajížděli fakt dobré časy a že vidět další posun v našem snažení. Navíc úplně nadšený jsem byl z našich nočních průjezdů, kdy bylo cítit značné zlepšení. Takže už se těšíme na další závody,“ pousmál se Martin Hudec.

Dalším závodem, kde se obě posádky MH Racing teamu, tedy Hudec – Černoch a Pešl – Pešek, představí, bude v sobotu 7. dubna první sprint sezony – Rally Vrchovina.

Vytisknout

Diskuze: MH Racing na Valašce: body pro Pešla, smůla pro Hudce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Semerádovi Valašská premiéra vyšla

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud