Solberg o Argentině a na co se mohou účastníci soutěže těšit?

iM2, 22. dubna 2012, 22:11 Google+

Prodloužení Rally Argentina stojí za zvážení. I Petter Solberg se rozhodl poupravit svoji taktiku pro klasickou soutěž v Jižní Americe. Očekávání se však nemění.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Při Rally Argentina na účastníky čeká 19 měřených zkoušek, 1770,92 km, z toho jich bude 502,73 měřených. Kvůli nárůstu celkové kilometráže soutěže se tak mohlo dostat na klasické zkoušky minulých let, na kterých se závodilo naposledy v roce 1994, a tak budou pro všechny účastníky MS nové. Obrázek však dokreslují diváci kolem trati: Šotolinové zkoušky v regionu Cordoba, asi 700 km severozápadně od Buenos Aires, sledoval více jak milion nadšených rallových diváků. Již tradičně patří tato soutěž, která se jede v zemi tanga, s šotolinovými cestami a nesčetnými průjezdy brodů k nejnapínavějším a nejvzrušujícím soutěžím MS sezony. 

Petter Solberg, který je aktuálně v MS na druhém místě, zde stál na podiu již třikrát. "Je to těžká soutěž. Zvláště zkoušky poslední etapy, které leží ve vysoké [nadmořské] výšce, vám mohou díky počasí hodně znepříjemnit život. Mlha a dokonce i led zde nejsou žádnou zvláštností. I tak mám rád tento závod, především kvůli jedinečné atmosféře. Hodně lidí vyrazí na zkoušky. I na spojovacích etapách nás oslavuje velké množství diváků. Lidé zde jsou velmi nadšení a rally sport milují," řekl Nor.

Zkoušky Rally Argentina jsou divácky atraktivní...

Trasa rally vede přes argentinské Pampy a vždy nadchne svou dech beroucí a pestrou krajinou nadchne jak fanoušky tak i jezdce, charakter etap se navíc den ode dne mění. Pláně Punilla Valley severně od Carlos Paz, centra soutěže, dotvářejí fantastický kontrast malebné přírody kolem Santa Rosa de Calamuchita na jihu země. Poslední den soutěže účastníky přivede do hor Traslasierra, kde se mohou těšit na měsíční krajinu a velké kameny kolem cest. Navíc zde na ně čeká RZ El Condor, což je jedna z nejznámějších v MS. 

"Mám tuto soutěž rád, ovšem její scénář se oproti předešlým letem hodně změnil. Celkově v harmonogramu oproti loňsku přibylo 180 km. Někteří jezdci určitě změní své taktiky. Nepojedeme zde na sprint, spíše to bereme jako maratonskou rally. Ze začátku se budeme snažit držet trochu zpátky a nebudeme se hned z kraje snažit útočit. Hlavní bude ze začátku trochu počkat a najít si správné tempo. Když to bude nutné, tak budeme moci potom útočit," řekl Petter před svoji 180. soutěží v MS.

Vytisknout

Diskuze: Solberg o Argentině a na co se mohou účastníci soutěže těšit?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Basso, Giandomenico

Basso slaví první vítězství ve Fiestě RRC, co na to říká?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud