Nasadím DS3 a Škoda přestane existovat!

iAdam, 2. listopadu 2010, 14:16 Google+

Přesně to vzkázal Quesnel Škodě v jeho další kritice. Dále varoval oganizátory šampionátu IRC, že by Škoda mohla tento šampionát pohřbít. Má pravdu, nebo jen nemůže ustát drtivou porážku, kterou Škoda letos Peugeotům nadělila?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000 | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Až do doby, kdy Škoda bojovala o titul, nasazovala na všech podnicích dva nebo tři tovární vozy. S předstihem si zajistila titul mezi jezdci i konstruktery. Na druhé straně Peugeot nasazoval pravidelně dvě auta pod hlavičkou národních importerů. Magalhaes však rychlostí na české vozy nestačil a Meeke, který IRC vyhrál v první roce nasazení Fabií S2000, příliš často chyboval a nedojížděl do cíle.

To by mohla být věc, kterou Quesnel nemůže překousnout. Již před nedávnem Škodu za nasazování továrního týmu kritizoval a vyhrožoval stažením Peugeotů z IRC. Nyní se do české automobilky pustil opět.

"Jak jsem již řekl," uvádí Quesnel. "Chápu, že Škoda bojuje, a rozumím také organizátorům IRC, když mi odpověděli, že šampionát je "otevřený". Co se ale stane, když Škoda získá do dvou let jeden, dva nebo tři tituly? Šampionát IRC se "vyprázdní", nikdo nebude proti Škodě schopen bojovat."

Je zřejmé, že Škoda měla oproti ostatním účastníkům navrch. K tomuto faktu je ale nutné zvážit také to, že z jedenácti podniků, kde Škoda startovala v plném složení, hned pětkrát Meeke na Peugeotu nebodoval. Z toho třikrát kvůli vlastní chybě a dvakrát pro technickou závadu. To jistě bitvu o titul ovlivnilo.

"Možná příští rok nasadím DS3 a moji rudou armádu a Škoda přestane existovat," pokračuje Quesnel. "Když to ale udělám, bude to znamenat, že v IRC skončí Peugeot. Toto je nebezpečí, které plyne z toho, co se teď děje. Je to důvod toho, proč jsem organizátorům vskázal: Dávejte si pozor!"

Takový scénař však vyloučit nelze, jak ukazuje situace z mistrovství světa. Sébastien Loeb zde získal hned sedm titulů v řadě za sebou a ze šesti továrních týmů v roce 2004 (rok prvního Loebova titulu) zbyly do letošního roku pouze dva. Jen pro osvěžení: tým Ciroen patří do koncernu PSA spolu s Peugeotem a řídí ho také Quesnel...

Zdroj: maxrally.com

Vytisknout

Diskuze: Nasadím DS3 a Škoda přestane existovat!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Jaromír Tomaštík a Martin Vlček ve Vsetíně úspěšní

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud