K favoritům se řadí Kopecký, Sordo a Lukjaňuk

Roman Ordelt, 13. srpna 2018, 21:31 Google+

Osmačtyřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín (24. – 26. srpna 2018) nabídne velmi kvalitní seznam přihlášených posádek. Do sekretariátu soutěže dorazily přihlášky 138 soutěžících z 26 států, v rámci evropské klasifikace pojede 80 posádek. Letos do Zlína zavítají i zástupci exotických zemí jako jsou Tchajwan (Čínská republika), Brazílie, Japonsko nebo Island. Nebývalý počet 36 vozů kategorie R5 na startu budí parádní podívanou pro fanoušky. Největší favority zlínské rally hledejme mezi triem Jan Kopecký, Daniel Sordo a Alexej Lukjaňuk.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

K největším favoritům se řadí tovární jezdec Hyundai a jeden z nejlepších světových jezdců Daniel Sordo ze Španělska (Hyundai i20 R5), šestinásobný vítěz zlínské rally, šestinásobný český šampion a obhájce prvenství Jan Kopecký (Škoda Fabia R5) z továrního týmu Škoda Motorsport nebo současný lídr ERC Alexej Lukjaňuk z Ruska (Ford Fiesta R5). Kartami na předních příčkách určitě zamíchají druhý v průběžnm pořadí evropského šampionátu Portugalec Bruno Magalhaes, dále Maďar Norbert Hercig, Němec Fabian Kreim, Rus s lotyšskou licencí Nikolaj Grjazin, Britové Rhys Yates, Chris Ingram, Maďar Dávid Botka nebo Turek Orhan Avcioglu (všichni Škoda Fabia R5), dále Nor Eyvind Brynildsen, Rakušan Hermann Neubauer, bývalý polský mistr Lukasz Habaj (všichni Ford Fiesta R5), Polák Aleks Zawada (Hyundai i20 R5) nebo Francouz Laurent Pellier (Peugeot 208 T16). Z české špičky se představí vedle Kopeckého dále Václav Pech, Jan Černý (oba Ford Fiesta R5), Filip Mareš, Jaromír Tarabus, Vojtěch Štajf (všichni Škoda Fabia R5). Z dalších domácích jezdců pomýšlejí na přední umístění například Roman Odložilík, Martin Vlček, Ondřej Bisaha (všichni Ford Fiesta R5), Miroslav Jakeš, Antonín Tlusťák, Tomáš Pospíšilík nebo Martin Březík (všichni Škoda Fabia R5). V hodnocení ERC2 jsou přihlášeni maďarští jezdci Tibor Érdi jr. a Csaba Juhász (oba Mitsubishi Lancer EVO X). V kategorii RGT budí největší zájem prioritní jezdec FIA Simone Tempestini z Rumunska na voze Fiat 124 Abarth RGT. Na startu se objeví nebývalý počet šesti vozů FIA RGT, dále v českém šampionátu startují čtyři národní GT vozy.

V hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou patří k favoritům v rámci ERC3/U27 lotyšský mladík Martinš Sesks, dále Tom Kristensson ze Švédska (oba Opel Adam R2), Efrén Llarena ze Španělska, Mikka Hokkanen z Finska nebo Simon Wagner z Rakouska (všichni Peugeot 208 R2). Do Zlína přijede i Ital Mattia Vita, dále Julian Wagner z Rakouska (oba Peugeot 208 R2), Sindre Furuseth z Norska a Gregoire Munster z Lucemburska (oba Opel Adam R2). Mimochodem posledně jmenovaný je synem bývalého špičkového pilota Bernarda Munstera. Z českých jezdců pojedou o přední příčky ve dvoukolkách „Evropan" Dominik Brož, Matěj Kamenec, dále Jan Talaš, René Dohnal, Erik Cais (všichni Peugeot 208 R2) nebo Andrej Barčák (Opel Adam R2).

Připočítáme-li k soudobým vozům dále 93 přihlášených v rámci Star Rally Historic a Rally Legend, pojede letošní barumku v hlavních dvou závodech úctyhodný počet 231 soutěžících. Fanoušci rallysportu se mají předposlední prázdninový víkend ve Zlíně opravdu na co těšit!

Vytisknout

Diskuze: K favoritům se řadí Kopecký, Sordo a Lukjaňuk

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Tomáš s Luckou v Pačejově nezklamali

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud