Tomáš s Luckou v Pačejově nezklamali

RallyZone.cz, 13. srpna 2018, 16:34 Google+

Tomáš Enge, patří k nejúspěšnějším českým okruhovým specialistům, se poprvé za volantem rallyového speciálu objevil v roce 2003. Tehdy pilotoval Škodu Octavii WRC a Ford Focus RS WRC. S přestávkami závodil až do roku 2010 a poté se stoprocentně věnoval okruhům.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Pačejov (CZE)

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

O to větší tak bylo překvapení, když se Tomáš Enge se svou sestrou Luckou objevili ve startovní listině Invelt Rally Pačejov s vozem Škoda 130 LR. „V roce 2016 jsem se s tímto vozem svezl během Pražského rallysprintu. Musím smeknout před taťkou, jaké auto dokázal postavit, protože auto jsem si zamiloval již od prvního kilometru. V Praze je to ale spíše taková šou pro diváky, a tak jsem si chtěl samozřejmě škodovku vyzkoušet i na klasických rychlostních zkouškách. A když taťka postavil Forda a měl případně k dispozici druhý vůz, se kterým by mohl startovat a já měl volný víkend v době, kdy se jede Invelt Rally Pačejov, volba byla jasná. Postavit se na start pačejovské soutěže a užít si po bezmála devíti letech opět atmosféru českých soutěží s klasickými českými, úzkými a uskákanými silničkami,“ řekl Tomáš Enge ke svému startu v Pačejově.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Úvod pačejovské soutěže obstaraly páteční seznamovací jízdy, shakedown a večerní předstartovní show, kde nechyběla ani posádka, startující za Automoto klub Pačejov v AČR. „Abych se přiznal, tak už samotné seznamovací jízdy pro mne byly po dlouhé době něco, z čehož jsem neměl dobrý pocit. Ne, že bych úplně zapomněl si napsat rozpis, ale chvílemi jsem nevěděl, jak to mám vlastně udělat. Zejména Čečelovická RZ s řadou horizontu a v úzkém byla doslova těžko rozlousknutelným oříškem. Zároveň mne to ale utvrdilo v tom, že během závodu sice nechceme být pouze jen tak do počtu, ale chvíli bude trvat, než začnu rozpisu opět stoprocentně věřit. Přesto jsme si chtěli závod užít, pobavit diváky a zabojovat o co nejlepší výsledek,“ doplnil liberecký jezdec.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Do mistrovství republiky historických automobilů tak sourozenecká dvojice odstartovala s respektem. Výsledkem bylo šesté místo na první rychlostní zkoušce. Ale hned na dalším testu, bezmála patnáctikilometrové Čečelovické RZ zajel Tomáš čtvrtý nejrychlejší čas a stejná příčka mu patřila i v průběžném pořadí. V podobném duchu pokračoval i na dalších měřených úsecích a po druhém průjezdu nejdelší RZ se posunul dokonce na třetí místo. Liberecká posádka tak měla jasný cíl před závěrečnými necelými deseti kilometry. Pokusit se udržet bronz. Proti ale byl místní matador Marcel Tuček. „Musím smeknout před Marcelem Tučkem a jeho Mazdou RX-7. Až do předposlední rychlostní zkoušky jsme bojovali o třetí místo absolutně, což by byl snový výsledek, ve který bychom před závodem ani nedoufali. Přestože jsem do toho dal opravdu všechno, tak jsme na tohoto nestora automobilových soutěží nestačili. Nadělil nám na posledních kilometrech soutěže přes devět vteřin a odsunul mne a Lucku na konečnou čtvrtou příčku. I tak jsme maximálně spokojeni. Auto je v celku, taťka je spokojený, my jsme se skvěle svezli, bylo krásné počasí, tak co víc si přát,“ zhodnotil závod Tomáš Enge a na závěr ještě doplnil. „Díky patří zejména taťkovi a jeho týmu za skvěle připravenou závodničku. Ale také nesmím zapomenout na Lucinku, která bezchybně četla rozpis, a pak také na diváky, kteří nám mocně fandili kolem tratí.“

Zdroj: Tomáš Enge Racing 

Vytisknout

Diskuze: Tomáš s Luckou v Pačejově nezklamali

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky hlásí připraveno

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud