Rally Jeseníky hlásí připraveno

RallyZone.cz, 13. srpna 2018, 16:30 Google+

Další díl rallysprintu se odehraje ve Šternberku na Moravě, jako předposlední díl tohoto seriálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Další díl rallysprintu se odehraje ve Šternberku na Moravě, jako předposlední díl tohoto seriálu, tím posledním pak bude XV. Bonver-Partr rally Vsetín na konci října. Letošní šternberská soutěž se uskuteční po dvouleté odmlce. Rally Jeseníky se jeden rok neuskutečnila kvůli uzavírkám stěžejních komunikací, kde měla vést trať jesenické, další rok stály v cestě chybějící finance. Letos jsme ale připraveni opět vyjet do tratí v podhůří Jeseníků.

„Pro jezdce máme nakresleny a schváleny krásné a zajímavé rychlostní zkoušky, které vedou úchvatnou jesenickou přírodou. Celý organizační tým je nyní připraven přivítat jezdce nejen podniku A SPORT Rallysprint série, ale také AUTOKLUB POHÁR 2+,“ uvedl zbrusu nový ředitel této soutěže Ing. Boleslav Krejčíř.

Účastníkům rally se budou započítávat body do výše zmíněných pohárů a pro všechny ostatní zájemce o start v Rally Jeseníky, byl vypsán Pohár pořadatele, kam se mohou přihlásit i ostatní účastníci. Čeká je trať dlouhá něco málo přes 246 km celkem, z toho necelých 74 km rychlostních zkoušek. RZ 1 Jívová – Hraničné Petrovice je nejdelší a pojede se jako jediná na tři průjezdy. Další dvě rychlostí zkoušky jsou v harmonogramu pouze dvakrát; RZ 2/5 Dalov – Chabičov i RZ 3/6 Mutkov – Paseka. Rychlostní zkoušky mají na starosti velmi zkušení činovníci, mnozí z nich jsou součástí pořadatelského týmu i jiných rally soutěží.

Jubilejní X. ročník bude o to významnější a důležitější už proto, že se koná po dvouleté odmlce. Rally Jeseníky, tradičně jako Memoriál Jiřího Skoupila, se uskuteční ve dnech 14. – 15. 9. 2018, kdy start prvních vozidel ze šternberského náměstí je naplánován na osmou hodinu ranní a do stejně umístěného cíle by pak první posádka měla dorazit přibližně v 15:40 hod.

„Díky velkému množství uzavírek, které jsou po celém širokém okolí, bych rád poděkoval všem obcím, které vyšly vstříc při jednání o trasách rychlostních zkoušek,“ doplnil ředitel rally Krejčíř.

Zdroj: Milena Schärferová

Vytisknout

Diskuze: Rally Jeseníky hlásí připraveno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Při barumce vyhlášena opět fotosoutěž

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud