Seriál sprintrally pokračuje Rally Morava

RallyZone.cz, 15. září 2020, 10:48 Google+

Na tři v rychlém sledu odjeté rallysprinty naváže začátkem října nový podnik I. Futures Contproduct Rally Morava 2020. Soutěž s centrem ve Šternberku se uskuteční ve dnech 9. – 10. října 2020. Pořadatelem soutěže je nově vzniklý Rally klub Šternberk v AČR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Se Šternberkem byla dlouhé roky úzce spjata Rally Jeseníky. Její poslední ročník se ovšem uskutečnil před dvěma roky a minulý pořadatelský tým, který je zároveň spojen s evropským „kopcem“, se dále nechtěl na přípravě závodu podílet.

„Ztrátu názvu Rally Jeseníky na jednu stranu vnímáme negativně. Přece jen se část našeho týmu podílela na Rally Jeseníky až do roku 2015, v podstatě jsme stáli za obnovením tohoto závodu, který byl v sedmdesátých a osmdesátých letech nesmírně populární. Byla to jedna z nejtěžších soutěží ve federálu, s nádhernými zkouškami v podhůří Jeseníků. Vždyť soutěž v roce 1968 s Františkem Rosickým spoluorganizoval otec aktivního člena našeho týmu Dušana Pospíšila. A právě Dušan byl u stavby sekce Valašské rally 2003, která celý proces soutěžáckého restartu zahájila. Na tuto tradici chceme s novým partnerem soutěže, společností Futures Contproduct, navazovat. Dále věřím, že nový název je pro jezdce, týmy a fanoušky signál, že je tady opravdu někdo jiný, kdo dostal od Svazu rally důvěru a chce vše důstojně zvládnout,“ komentuje aktuální situaci manažer Futures Contproduct Rally Morava Miroslav Frýdecký.

Šternberská soutěž bude čtvrtým podnikem Liqui Moly Rallyprint Série a Poháru 2+. Futures Contproduct Rally Morava nechybí ani v kalendáři populárního pohárového seriálu Čermák a Hrachovec ADAM Cupu 2020, ve kterém se pravidelně objevuje více než deset vozů.

Soutěž s ředitelství na šternberském gymnáziu a rampou na Horním náměstí nabídne šest rychlostních zkoušek na třech úsecích, s celkovou délkou měřených úseků 62,04 km.

„Určitě se můžeme pyšnit třetím testem, který je přesně na hraně limitu pro rallysprintu, má patnáct kilometrů. Celkově věřím, že na účastníky čeká sportovně hodnotný podnik. I když přece jen s delšími přejezdy, než jsme původně plánovali. Ale o tom se zmíníme více při detailnějším představení trati,“ doplňuje Miroslav Frýdecky, jenž si ke spolupráci na hladkém průběhu závodu pozval dlouholetého navigátora a sportovního ředitele řady českých rally Rudolfa Kouřila. „Díky jeho osobě vím, že soutěž bude mít všechny náležitosti. Je pravidelně na závodech, jeho zkušenosti nám výrazně pomohou, bereme to jako velkou pomoc. Je také výhodou, že je pravidelně na závodech v kontaktu s dalšími jezdci a spolujezdci, určitě to bude pro naši soutěž dobrá propagace,“ uzavírá Miroslav Frýdecký.

Na webových stránkách www.rally-morava.cz již najdete schválená Zvláštní ustanovení a odkaz na přihlášku. Uzávěrka je stanovena na 1. října 2020 o půlnoci. Aktuální informace ohledně dění kolem Futures Contproduct Rally Morava najdete kromě oficiálních stránek i na facebookovém profilu soutěže Rally Morava.

Zdroj: Miroslav Frýdecký

Vytisknout

Diskuze: Seriál sprintrally pokračuje Rally Morava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Vyškov v galerii Kuby Machálka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud