Na Rally Acropolis se jede zostra

Marek Šteigr, 2. června 2007, 00:21 Google+

První etapu řecké Acropolis Rally vyhrál Marcus Grönhgolm s vozem Ford Focus WRC06. O tom že se v Řecku opravdu závodí svědčí minimální rozestupy mezi prvními šesti jezdci. Ani čeští jezdci nehrají v závodě druhé housle.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Ve druhé polovině první etapy Rally Acropolis se odjely tři z původně čtyř naplánovaných zkoušek. Poslední devátá rychlostní zkouška byla zrušena. Během pátečního odpoledne se do čela závodu dostal Grönholm s Fordem a ve vedení tak vystřídal Chrise Atkinsona se Subaru. Ten se propadl až na třetí příčku, když se před něj dostal ještě jeho týmový kolega Petter Solberg.

 

Sebastian Loeb se odpoledne posunul z šestého na třetí místo a zítra se dá očekávat jeho atak na pozice na stupních vítězů. Mikko Hirvonen, dvojka Fordu, je po první etapě na pátém místě, těsně pronásledován Dani Sordem na Citroenu.

 

První šestka nasadila hned od začátku ostré tempo a výsledkem jsou minimální ztráty všech jezdců na lídra průběžného pořadí Grönholma. Druhý Solberg sice ztrácí 8,3 vteřiny, ale dál mezi Solbergem a šestým Sordem je rozdíl pouho pouhých 2,4 sekundy. To po absolvování necelých sto deseti kilometrů je rozdíl opravdu minimální.

 

Na sedmém místě za šesticí továrních jezdců je Henning Solberg s Focusem WRC a ztrátou 45,2 vteřiny. Za Henningem pak jsou seřazeni šestý Latvala, devátý Stohl a na desátém místě je Jan Kopecký s Fobií WRC. Ten ztrácí na průběžného vedoucího jezdce již dvě minuty a šestatřicet vteřin.

 

Celkově osmnáctý a ve skupině produkčních vozů třetí, to je umístění Martina Prokopa po první etapě řecké Acropolis Rally. Český mladík se zdá se ničeho nebojí a svůj vůz Mitsubishi Lancer EVOIX žene prašnými cestami neohroženě dál. Jeho ztáta na první dva jezdce kategorie PWRC je minutová a na čtvrtém místě jedoucí Gabriel Pozzo na Prokopa ztrácí 30 sekund.

 

Zítra čeká na jezdce nejnáročnější etapa celé soutěže se dvěma průjezdy 48,88 kilometrů dlouhou rychlostní zkouškou Agii Theodori.

 

Průběžné výsledky Rally Acropolis můžete sledovat zde

Foto: Ford

Vytisknout

Diskuze: Na Rally Acropolis se jede zostra

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Do Zlína se sjede hvězdné startovní pole! - anotační foto

Do Zlína se sjede hvězdné startovní pole!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud