Rally Šumava: Po setmění přišly první výpadky

Marek Šteigr, 2. února 2007, 19:35 Google+

První čtyři rychlostní zkoušky Mogul Šumava rally znamenaly potvrzení předpokladů i výpadky favoritů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

První rychlostní zkoušku šumavské soutěže poznamenalo neukázněné chování diváků a zkouška musela být po průjezdu prvních  vozů na několik minut přerušena. Suverénním způsobem začal soutěž její dvojnásobný vítěz Roman Kresta, když druhý v pořadí Václav Arazim na něj ztratil 8.7 vteřiny. Třetí dojel na této okruhové zkoušce Václav Pech, který se ovšem nevyhnul drobnému problému v podobě probržděné zatáčky. Za Pecha se pak v deseti vteřinách srovnali Gassner, Semerád, Valoušek, Štěpánek a Trojan. Naopak obrovskou smůlu měl ještě před startem první rychlostní zkoušky jeden z favoritů celé soutěže Vojtěch Štajf. Ten spolu se svým spolujezdcem Jiřím Černochem ani neodstartoval do první RZ pro zatím blíže nespecifikovanou závadu jeho Subaru Impreza STi.

Další zkoušky již zavedly posádky na plnohodnotné rallyové úseky do okolí Klatov. I přes padající mlhu zde potvrdil svou suverenitu R. Kresta a po čtyřech odjetých rychostních zkouškách vede před druhým Pavlem Valouškem o více než 40 vteřin. Kresta s Valouškem zúročili své zkušenosti z MS hlavně na RZ 3, která se jela za husté mlhy. Mlha se stala na třetí zkoušce osudnou i zatím vedoucí posádce třídy A6 Jaromíru Tarabusovi s Danielem Trunkátem. Ti nezvládli svůj vůz Suzuki Ignis S1600 a havarovali. Posádka sice dovezla svůj vůz do cíle, ale s propastným rozdílem více jak deseti minut a v soutěži pro dnešek zkončila. Zkouška byla po havárii přerušena a nakonec byl vyhlášen pro zbývající posádky volný průjezd. Po Tarabusově nehodě se ujal vedení ve třídě A6 matador českých soutěží Josef Paták s Alenou Benešovou a vozem Renault Clio S1600.

Mezi odpadnuvší posádky se zařadili například Marcel Tuček, slovenský jezdec Peter Gavlák, nebo další ikona české rally Milan Liška.

Soutěž pokračuje druhými průjezdy odpoledních RZ. Ovšem již bez diváckého Čínovského okruhu. Vítěz dnešní etapy bude znám okolo 22:38 hodiny, kdy je v Klatovech cíl dnešní etapy.

Ilustrační foto: CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Rally Šumava: Po setmění přišly první výpadky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman - Gross, Petr

42. ročník Mogul Šumava Rally zahájen

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud