Viktor Szabó vítězem Matador Cupu v Tišnově

Martin Hájek, 21. června 2007, 10:25 Google+

Druhým závodem pokračoval seriál Matador Cup vypsaný při Mistrovství České republiky ve sprintrallye.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Szabó, Viktor

Szabó, Viktor | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Soutěž v okolí Tišnova velmi výrazně "zamíchala" pořadím, neboť za porušení pravidel uvedených v propozicích Matador Cupu 2007 byl ze seriálu vyloučen Jan Jelínek, který vyhrál úvodní soutěž započítávanou do zmíněného seriálu.

Krásné slunečné počasí zjednodušilo volbu pneumatik, a tak většina jezdců Matador Cupu volila pneumatiky Matador SM-20 v nejtvrdší směsi označené R5. Na jezdce čekalo devět rychlostních zkoušek, které vedly po třech různých úsecích absolvovaných třikrát.

Bohužel na start soutěže se nepostavila posádka složená z bratří Bešťáků, neboť jejich vůz sužoval technický problém týkající se převodovky. Do soutěže odstartovaly pouze čtyři posádky Matador Cupu ve složení Viktor Szabó-Vladimír Tichý (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Lumír Firla-Pavel Švajda (Mitsubishi Lancer EVO VII), Vladimír Berger-Jaroslav Jugas (Škoda Octavia) a Jan Halala-Dalibor Štěpán (Ford Focus ST).

V úvodní rychlostní zkoušce výrazněji ztratil Lumír Firla, neboť nezvolil optimální nahuštění pneumatik. Viktor Szabó vstoupil do soutěže velmi dobře ve snaze získat pro sebe vítězství v této soutěži v rámci hodnocení Matador Cupu, ale zároveň se i posunout do čela průběžného hodnocení celého seriálu. Vladimír Berger zahájil soutěž třetím a Jan Halala čtvrtým časem v Matador Cupu.

Lumír Firla pro zbývající dvě rychlostní zkoušky úvodní sekce upravil tlaky pneumatik a ihned začal smazávat ztrátu na vedoucí pozici v Matador Cupu. Do první servisní zóny vjížděl Viktor Szabó s náskokem pouhých 3,7 vteřiny na zrychlujícího Lumíra Firlu.

O vítězství v Matador Cupu se odehrával vynikající souboj, ale i přes druhý nejrychlejší čas posádky Lumír Firla-Pavel Švajda v absolutním hodnocení šesté rychlostní zkoušky si průběžné vedení o 3,2 vteřiny po druhé sekci udržel nadále Viktor Szabó. Bronzovou příčku obsadil Vladimír Berger, který vedl třídu "S1" a v absolutním hodnocení soutěže mu patřila třináctá pozice. Jan Halala na druhém místě třídy "A7" ztrácel na vedoucího jezdce ve třídě 8,9 vteřiny.

Skvělým druhým časem v absolutním hodnocení za jediným vozem specifikace WRC zahájil závěrečnou sekci Viktor Szabó. Výborný druhý čas zopakoval Viktor i v předposledním rychlostním testu a odrazil útok svého největšího soupeře Lumíra Firly. V cíli tišnovského rallyesprintu se radovala posádka Viktor Szabó-Vladimír Tichý nejenom z vítězství v hodnocení Matador Cupu, ale i celkové páté příčky v absolutním hodnocení. Stříbrní Lumír Firla s Pavlem Švajdou byli hodnoceni na sedmém místě absolutně. Posádka Vladimír Berger-Jaroslav Jugas si z Tišnova odváží bronz v Matador Cupu, jedenácté místo v absolutním hodnocení a vítězství ve třídě "S1". Rovněž třída "A7" se stala "kořistí" pneumatik Matador zásluhou posádky Jan Halala-Dalibor Štěpán, která se svým vozem Ford Focus ST obsadila dvacáté páté místo v rallyesprintu.


Průběžné pořadí Matador Cup 2007 - Mistrovství ČR sprintrallye 2007

1. Viktor Szabó 13
2. Vladimír Berger 9
3. Jan Halala 7
4. Lumír Firla 4
4. Libor Bešťák 4
6. Jaroslav Zimola 0

CRT kopecký

Vytisknout

Diskuze: Viktor Szabó vítězem Matador Cupu v Tišnově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

IV. Cebia Rallye Pelhřimov se hlásí o slovo - anotační foto

IV. Cebia Rallye Pelhřimov se hlásí o slovo

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud