Další šance pro juniory Citroenu

iAdam, 10. června 2009, 18:04 Google+

Tři týdny po Sardinii, která juniorům Citroenu přinesla smíšené dojmy, když si Jengenij Novikov dojel pro svůj nejlepší dosavadní výsledek, Ogier a Rautenbach nedokončili, postaví na start Acropolis Rally Citroen Junior Team opět tři C4 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Novikov, Evgeniy

Novikov, Evgeniy | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Stejně jako v Itálii budou na pozici jezdců, kteří můžou získat body pro tým, nominování Conrad Rautenbach a Jevgenij Novikov. Aktuálně je tým čtvrtý, 25 bodů za konkurenčním Stobartem.

Pro Conrada Rautenbacha bude nadcházející  Akropolis již čtvrtou, druhou za volantem C4 WRC.

V Sardinii jsem se hodně naučil díky zdejším záludným tratím a vysokým teplotám,“ nechal se slyšet mladík ze Zimbabwe. „Myslím, že jsme teď na Řecko dobře připraveni. Jsou plánovány nějaké nové zkoušky, což je pro nás bonus, protože stále ještě získáváme zkušenosti. Už jsem netrpělivý, chci po startu ukázat svoje zlepšení.“

Po bezproblémovém průběhu soutěže v Itálii bral ruský mladík Novikov vůbec poprvé body v mistrovství světa za páté místo. Řecká soutěž je v některých ohledech podobná té Italské, proto doufá, že by mohl pokračovat ve svém zlepšení i zde.

Výsledek v Sardinii byl pro nás velkým zadostiučiněním,“ uvedl. „Mým cílem letos je učit se a při tom dokázat, že jsem schopný i nějakých lepších výsledků. I v Řecku bych s tím chtěl pokračovat. Tato soutěž je dalším náročným a záludným podnikem, teplota v kokpitu někdy i převyšuje 50 °C.“

Pro úřadující juniorského mistra Sebastiena Ogiera byla Italská soutěž náročná. Nejprve měl problémy s tlumičem, ze soutěže ho potom vyřadila nehoda. Ogierův letošní program je kromě startu v Polsku nejasný, ale určitě by mohl těžit z dobrého výsledku v Řecku.

Náš plán zůstává stejný, dosahovat co možná nejvyrovnanějších výsledků a pravidelné dojíždění do cíle. Podmínky budou v     Řecku asi těžší než v Itálii. Bude nutné zůstat velmi obezřetný. Doufám, že se v cíli budeme moci ukázat s dobrým výsledkem,“ nechal se slyšet Ogier.

Vytisknout

Diskuze: Další šance pro juniory Citroenu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Proton Satria S2000

Debut protonu v IRC přináší rekordy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud