Debut protonu v IRC přináší rekordy

iAdam, 10. června 2009, 15:41 Google+

Malajská automobilka Proton se po sedmi letech vrací na mezinárodní rallyovou scénu. Po účasti v mistrovství světa produkčních vozů jej nyní uvidíme v IRC, když se na nadcházející Belgium Ypres Rally objeví s Satria Neo Super 2000 Guy Wilks. Bude to také poprvé v historii tohoto šampionátu, kdy na startu uvidíme vedle sebe vozy všech sedmi výrobců registrovaných do IRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Proton Satria S2000

Proton Satria S2000 | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Ačkoliv bude Brit Wilks na belgické soutěži nováčkem, v Protonu se svezl již dříve. V dubnu dokonce po výborném výkonu vedl Pirelli Rally, která byla součástí britského mistrovství. Obrovským sklamáním ale bylo, že jeho vůz byl nakonec úplně zničen náhlým požárem během soutěže.

Jeho účast na Ypres ale přináší také další zajímavost. Díky jemu a dalším se celkový počet přihlášených vozů specifikace Super2000 vyšplhal na celkových 20, což je další rekord v IRC.

V minulosti jsem se netajil jsem se tím, že bych chtěl vstoupit s Protonem do IRC, proto je báječné, že se nám to nakonec povedlo,“ uvedl osmadvacetiletá Wilks, který stihl v Británii ještě krátce otestovat svůj Proton před přesunem do Belgie.

O debut Protonu v IRC se postará Brit Wilks, který má s mezinárodní rallyovou scénou bohaté zkušenosti

 

V minulosti býval Wilks předním jezdcem týmu Suzuki v juniorském mistrovství světa. Potom přišel debut v mistrovství světa s vozem WRC, a to sice s Focusem  v Norsku 2007. Od té doby se stal dvakrát britským mistrem a začal se živě zajímat i o IRC. První start přišel loni v Rusku s Hondou Civic Type-R. Nyní bude poprvé bojovat v IRC o nejvyšší příčky.

Automobilka proton nastupuje do IRC s modelem Satria Neo Super 2000, vyprojektovaným a postaveným v britském týmu Mellors Elliot Motorsport. Objeví se ve všech sedmi zbývajících podnicích IRC. Úplný závodní program se dvěma vozy je plánován na příští rok.

 

Vytisknout

Diskuze: Debut protonu v IRC přináší rekordy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally sardegna

Latvala jde za dalším vítězstvím

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud