Latvala o zranění: Bylo to velké zklamání

iM2, 20. dubna 2012, 15:56 Google+

Jari-Matti Latvala poprvé promluvil poté, co si zlomil klíční kost. Rameno ho hodně bolelo, ale do soutěže v Řecku by měl být v pořádku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Když se nedaří, tak se nedaří. Tak toto rčení platí i pro Jariho-Mattiho Latvalu. Poté, co první čtyři závody sezony nedopadli zrovna podle představ Fina, tak se Jari-Matti ještě zranil při běžkování a Rally Argentinu musí vynechat. V Argentině jezdce Fordu nahradí Dani Sordo, který byl pro tuto soutěž Prodrivem uvolněn. V zimě byl přitom Latvala Fordem oficiálně označen jako jednička týmu a měl letos bojovat o titul. Po několika výpadcích na prvních soutěžích sezony tak teď přichází další zklamání. Jeho comeback je očekáván na Rally Acropolis, která se jede na konci května. Do té doby by měla být levá klíční kost, kterou si Latvala zlomil, uzdravená. 

Momentálně se Fin nachází ve finském Tuuri, kde se zotavuje. "Musím říci, že jsem celkem OK. V levé ruce už necítím žádnou bolest, ale musím jí ještě nosit na šátku, abych jí nemohl používat. Mentálně jsem na tom dobře. Je to samozřejmě velké zklamání, že nebudu moci startovat v Argentině, ale když se vrátím v Řecku, tak budu motivovaný, jako nikdy předtím," řekl Jari-Matti Latvala pro wrc.com.

Latvala spadl a zranil se 11. dubna, a tak jeho start v Argentině byl takřka nemožný hned od začáku. "Problémem byly seznamovací jízdy. Mezi operací a seznamovacími jízdami jsem potřeboval dva týdny, to ale o tři dny nevycházelo. Doktoři mi řekli, že by mohlo dojít k problému s destičkou nebo se šrouby, které by mohli vystoupit. K zotavení bych pak potřeboval tak dva nebo tři měsíce. Je tedy lepší vypustit jednu rally než celou sezonu."

Po Matthewovi Wilsonovi je tak Jari-Matti letos již druhým jezdcem, který má zdravotní problémy. Brit před Švédskou rally při běhání uklouzl na ledu a zlomil si kotník. Také mladý Wilson by se měl vrátit v Řecku. To Latvala měl v den, kdy se zranil na programu osmnáctikilometrový výběh na běžkách, který patří k jeho běžnému tréninkovému programu. 

Na posledních 300 metrech jeho běhu však upadl na menším kopečku. "Když jsem spadl, tak jsem cítil, že veškerá moje tělesná váha šla na levé rameno, pak už jsem jen cítil velkou bolest. Zavolal jsem ještě matce, která byla v našem zimním domě. Do 20 minut mě dostala do takové malé nemocnice, kde mě zrentgenovali. Bolest byla enormní, bylo to opravdu hodně, hodně špatné."

Zatímco kolotoč WRC je na cestě do Argentiny, tak Latvala se doma stará o své zdraví: "Každý týden se vidím se svým fyzioterapeutem. Chci, abych byl co nejrychleji pohybově v pořádku. Operován jsem byl už více než před týdnem, ale stále musím ruku nosit v šátku. Potom budu mít větší flexibilitu a budu moci začít s opravdovou prací. Doktoři jsou optimističtí, že bych měl soutěž v Řecku stihnout."


Vytisknout

Diskuze: Latvala o zranění: Bylo to velké zklamání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads

Ostberg se stává mentorem vycházející hvězdy Larsena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud