Latvala už nevěřil tomu, že v roce 2018 vyhraje

-haj, 24. listopadu 2018, 23:17 Google+

Tovární jezdec Toyoty, Jari-Matti Latvala, už počítal s tím, že se rok 2018 stane prvním rokem, kdy v pozici továrního jezdce nedokáže vyhrát ani jednu soutěž WRC. Jenomže vítězství v Austrálii na poslední chvíli situaci zachránilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

Přitom do posledního dne nastupoval Latvala s jasnou instrukcí od týmu, kdy měl pomáhat Tänakovi, který po sobotě vedl. V neděli ráno udělal Tänak chybu, ale i tak se čekalo, že Toyota pořadí obou jezdců prohodí. K tomu nakonec nedošlo, protože Ott trefil v závěrečné sekci strom a ze soutěže musel po selhání zavěšení odstoupit.

To otevřelo cestu k vítězství Latvalovi, čímž zajistil Toyotě titul. Fin samotný si připsal vítězství v každé sezoně od roku 2008: "Musím říct, že jsem v to již nevěřil. Myslel jsem si, že tohle bude moje první sezona v továrním týmu bez jediného vítězství. I před soutěží mi novináři říkali, že jsem vyhrál alespoň jednu rally v každém roce počínaje sezonou 2008." 

img-responsive

Latvala si na letošní vítězství musel počkat celou sezonu | foto: Red Bull Content Pool

"Říkal jsem 'OK, vím o tom'. Ale vyhrát titul mezi značkami je jako vítězství. Měli jsme dobrou druhou polovinu roku a za toto vítězství jsem rád. Když člověk tvrdě pracuje ale nevidí výsledky, tak jej to demotivuje. Tohle je důležité vítězství, ale ještě důležitější byl ten titul," říká šťastný Jari-Matti Latvala. 

Mokrá šotolina v Austrálii vyžadovala 110% soustředění. "Snažil jsem se zvětšit můj odstup na Haydena Paddona, na vítězství jsem nemyslel. Mokré podmínky mi ale hrály do karet a daly mi šanci útočit. Ale mohlo to dopadnout mnohem hůř. V neděli ráno jsem začal dobře a pak jsem se chtěl trošku uklidnit, jenomže Ott havaroval.

img-responsive

Vítězství na poslední soutěži mu zajistilo veselé Vánoce | foto: Lucie Vondřičková - RallyZone.cz

Během poledne jsme mluvili s Tommim [Mäkinenem] a domluvili jsme se, že nepojedeme na hraně. Cílem bylo dojet do cíle. Odpoledně bylo jednoduché udělat chybu, chtělo to 110% soustředění. Některá místa hodně klouzala, takže Vás mohla jednoduše dostat."

Vloni Fin havaroval na Power Stage Wedding Bells ze třetího místa. "Věděl jsem, že z této zkoušky vyjdeme buďto jako vítězové nebo jako poražení. Bylo mi jasné, že letos nechci prohrát. Nechtěl jsem smutné Vánoce, chtěl jsem veselé Vánoce!"

Vytisknout

Diskuze: Latvala už nevěřil tomu, že v roce 2018 vyhraje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Titul mezi jezdci letos obhájil Sébastien Ogier

Ogier a Neuville komentují výsledek šampionátu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud