Rozhovor s Gyuem Wilksem

iM2, 20. srpna 2009, 10:46 Google+

Vítaným příchozím do řad výrobců letošního IRC byl Proton se svým modelem Satria Neo S2000. Tyto speciály připravuje britský tým Mellors Elliot Motorsport. Zde naleznete rozhovor s Guyem Wilksem, jezdcem Protonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally russia

rally russia | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Otázka: Váš první závod byla Ypres. Ta má reputaci, že zde vyhrávají jen specialisté na tuto soutěž. Vy jste zde nikdy předtím nestartoval. Jak jste k tomu tedy s novým autem přistupoval?
Odpověď: Tým uspořádal asfaltový test na jihu Francie, takže jsme použili nastavení získané na tomto testu. Odjeli jsme jen pět prvních zkoušek, pak jsem udělal menší chybu, ale byli jsme velmi povzbuzeni místem, na kterém jsme se nacházeli. Ztráceli jsme asi sekundu na kilometr na lidi jako Freddy Loix, takže jsme věděli, že máme dobrý balík. Tlumiče, diferenciály – vše pracovalo, jak mělo. Ypres se skládá z hodně rovinek a pak ostrých zatáček, takže je velmi náročné jet zde přesně.

Otázka: Co potřebujete, abyste dostal Proton mezi nejrychlejší v IRC?
Odpověď: Samozřejmě Proton ještě vylepšit! Celý tým ví, že je toho ještě hodně ke zlepšení. Je fair ovšem říci, že na každé ze tří rally (Ypres, Russia, Madeira) jsme se v něčem zlepšili. Na voze jsme něco vylaďovali v každém servisu. Samozřejmě víme, že ostatní týmy také zlepšují auta a týmy jako Peugeot, Škoda a Abarth mají větší možnosti, ale to vše přijde dohromady.

 

Otázka: Co si myslíte o kvalitě závodů v IRC?
Odpověď: Je to samozřejmě soutěžení na vysoké úrovni, i když jsem odjel jen tři závody. V IRC je většinou minimálně deset jezdců, kteří můžou rally vyhrát. Ve startovní listině většinou najdete tak třicet silných jezdců.

Otázka: Jaké máte plány na zbytek sezony?
Odpověď: Myslím, že se zúčastníme většiny zbývajících podniků. Budeme nadále vyvíjet auto a doufáme, že se nám podaří zabojovat o vítězství co nejdříve. Ostatní týmy mají samozřejmě náskok, ale my známe oblasti, ve kterých se můžeme zlepšit.

Vytisknout

Diskuze: Rozhovor s Gyuem Wilksem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rautenbach, Conrad

Petter Solberg testoval C4 WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud