Latvala vzhlíží k titulu až v roce 2014

iM2, 26. října 2012, 21:16 Google+

Pro Jariho-Mattiho Latvalu začíná příští rok nová kapitola jeho života. Fin se stěhuje od Fordu k Volkswagenu, kde bude týmovým kolegou Sébastiena Ogiera. Ten v minulosti dokázal pořádně potrápit i Sébastiena Loeba a Latvaly se určitě bát nebude.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sweden

rally sweden | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Otevřená rozprava Malcolma Wilsona během páteční etapy soutěže na Sardinii jen veřejně ukázala, jak moc je šéf M-Sportu zklamaný z odchodu Latvaly do Volkswagenu. Wilson se marně snažil Latvalu ve svém týmu, který budoval tolik let a ve kterém Latvala udělal již tolik chyb, udržet. 

"Chtěli jsme dlouhodobé řešení," řekl Jari-Matti Latvala pro Motorsport-Aktuell a narážel tím na odchod Fordu z WRC a dlouhodobé plány VW. "Budu moci být narozdíl od Fordu déle než jeden rok," dodal Fin a připustil, že VW má na případné prodloužení smlouvy jednostranou opci. Od ledna 2013 se tak týmovým kolegou Latvaly stane jeden z nejsilnějších mužů ve startovním poli. Sébastien Ogier se v minulosti s menšími zkušenostmi dokázal postavit i Sébastienu Loebovi. 

Latvala se na interní duel však těší: "Co se rychlosti týče, tak si jsme celkem podobní, je jedno jestli na asfaltu nebo na šotolině. Důležité je, že budeme mít stejná práva." Ogier, který se od samého začátku spolupodílí na vývoji vozu, zná nejen auto, ale i tým. Latvala tak chce v Polu sedět co nejdříve. "Normálně bych měl být po finále MS volný." Na titul v prvním roce však nepomýšlí. "I když by to samozřejmě bylo skvělé. Ale v roce 2014 bychom měli být schopni bojovat o titul."

Vytisknout

Diskuze: Latvala vzhlíží k titulu až v roce 2014

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Volkswagen doufá, že bude moci s Latvalou testovat dříve

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud