Volkswagen doufá, že bude moci s Latvalou testovat dříve

iM2, 26. října 2012, 20:46 Google+

Volkswagen bych chtěl, aby Jari-Matti Latvala ještě letos mohl otestovat jejich Polo R WRC. Fin také zdůvodnil svůj přechod k VW.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Již najakou dobu známe obsazení továrního týmu VW pro příští sezonu. Vedle Sébastiena Ogiera se za volant druhého Pola R WRC posadí Jari-Matti Latvala. Volkswagen by Fina rád přivítal na testech svého auta ihned po skončení sezony. Platnost smlouvy mezi Latvalou a Fordem nehledě na odchod modrého oválu z WRC končí až 31. 12. 2012.

I Volkswagen si tak bude muset počkat až na vyjádření od Fordu, jestli budou moci s Latvalou testovat ještě letos. Rozhovory právě probíhají. "Momentálně mluvím s Malcolmem Wilsonem o prvním testu Latvaly. Je to běžná praxe na konci sezony," řekl Jost Capito pro Autosport. Podle šéfa VW by dřívější test Latvaly s týmem mohl dát nový impulz do vývoje Pola. "Jari k nám přijde s čerstvými nápady a bude nás dodatečně motivovat," řekl Němec. Dodal, že doufá, že mezi jeho jezdci nedojde k podobnému napětí, jako jsme mohli vidět minulý rok mezi Ogierem a Loebem u Citroënu. "Vést oba v jednom týmu určitě bude výzva. Je to ale skvělá výzva, na kterou se těším." Spojení Latvala-Ogier označila jako "dream team". 

Šéf VW doufá, že se jejich nová akvizice s Polem R WRC sveze ještě letos

Jari-Matti Latvala se kromě toho vyjádřil také o důvodech odchodu k VW: "Možná by bylo lepší zůstat u Fordu. Vím, že bych tam měl šanci jet příští rok o titul. Kdyby ale na konci příštího roku byly všechny místa na rok 2014 obsazené, tak bych mohl skončit jako Petter [Solberg] a musel bych jet za privátní tým. A to nechci." Jen připomeňme, že jeho momentální týmový kolega u Fordu v roce 2008 po odchodu továrního týmu Subaru z MS nenašel tovární sedačku, a tak tři roky jezdil ve svém vlastním týmu. Pro rok 2012 se vrátil zpět k Fordu. 

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen doufá, že bude moci s Latvalou testovat dříve

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb: Boj o titul mi bude příští rok chybět nejvíc

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud