Capito má v Latvalu stále důvěru - sedačku má jistou i na rok 2016

iM2, 16. července 2015, 18:08 Google+

I přes těžký začátek sezony stojí šéf VW Motorsport, Jost Capito, neustále za svým svěřencem, Jarim-Mattim Latvalou. Situace pro Fina momentálně není nejlehčí, dokázal letos už sice vyhrál, ale z trojice jezdců Volkswagenu má nejméně bodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Krátkou pauzu, která momentálně ve WRC probíhá, využívá Jari-Matti Latvala k tomu, aby ve své domovině dotankoval tolik potřebnou energii. Fin tak má dostatek času na přemýšlení o dosavadním průběhu sezony. Místo toho, aby bojoval se Sébastienem Ogierem o titul, tak na Francouze ztrácí propastných 95 bodů. 

V prvních sedmi závodech letošní sezony dokázal Jari-Matti vyjet jen dvě podiová umístění - jedno z nich bylo vítězství v Portugalsku. Jedná se pro něj ale i tak o nejhorší start do sezony od roku 2007. Navíc druhým nejrychlejším Volkswagenem už je spíše Andreas Mikkelsen. Šéf VW pro motorsport, Jost Capito, ale i tak nevidí důvod pochybovat o svém 30 letém jezdci a dokonce mu dává garanci místa pro rok 2016. 

img-responsive

Latvalovi se letos zatím moc nedaří... | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Jari-Matti má smlouvu pro příští sezonu a kdyby žádnou neměl, tak bych s ním teď hned podepsal," řekl Jost Capito pro Autosport. Latvala se chce na druhou půlku sezony lépe připravit především s pomocí svého trenéra přes psychiku, Christopha Treiera. "Ogier je tak neuvěřitelně silný. Pokud s ním chcete držet tempo, tak musí vše klapnout," říká Jari-Matti Latvala.

Zkraje srpna se jede Finská Rally v okolí města Jyväskylä, zde se bude Latvala moci spolehnout na pomoc domácích fanoušků. Cílem je samozřejmě zabojovat o vítězství. "Toto vítězství je pro mě velkolepé a znamená mnohem více, než na jakékoliv jiné rally," pokračuje Fin, který nejen, že domácí soutěž vloni vyhrál a chtěl by to zopakovat i letos, ale rád by také zavelel k lepším výsledkům.

Vytisknout

Diskuze: Capito má v Latvalu stále důvěru - sedačku má jistou i na rok 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Matton: Citroën podcenil Polskou rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud