Volkswagen zahájil testy s Polem R WRC 2017 a závodními jezdci

iM2, 30. dubna 2016, 16:33 Google+

Volkswagen tento týden testuje Polo R WRC 2017 na jihu Francie. Tentokrát jezdí neměcký tým s vozem na asfaltové trati. Volkswagen ve srovnání s minulými testy upravil některé části karoserie svého vozu, Polo tak vypadá ještě agresivněji. Volkswagen také poprvé nasadil své tovární jezdce - Ogiera, Latvalu a Mikkelsena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volkswagen s prototypem jezdí téměř každý týden na své testovací dráze Ehra-Lessien (nedaleko Wolfsburgu) a nebo v Lausitzu už od léta 2015. Jenže až doposud se jednalo o upravený stavající vůz Polo R WRC. Teď vyjel první opravdový prototyp WRC 2017.

Volkswagen už má k dispozici hned dva prototypy - Marcus Grönholm jezdí s prvním z nich na rozbité šotolině, druhý testovací jezdec týmu, Dieter Depping, jezdil dva dny na asfaltu, posléze vůz předal továrním jezdcům, kteří se vrátili z Argentiny.

Ve čtvrtek usedl do vozu Sébastien Ogier, Volkswagen se přesunul více na úbočí hor, trať nebyla tolik výškově členitá jako při ježdění s Deppingem. Francouzův program byl zřejmě zaměřený na motor, protože technici často řešili věci v motorovém prostoru. Podle informací z místa je vůz výrazně hlasitější než současný model. Když jezdec nedává plný plny, tak je slyšet pracující turbo.

V pátek dostal prostor Andreas Mikkelsen, který vyjel s testovacím Polem R WRC na úzkých horských cestách. Test probíhal celý den, avšak moc kilometrů Nor neujel. Vůz byl často v péči mechaniků, několikrát navíc předvedl pomalý průjezd vytyčenou testovací tratí. V sobotu přišla řada na Jariho-Mattiho Latvalu. Testu se účastnili také dva technici Penske Racing Shocks, ti se snažili Volkswagenu pomoci s nastavení tlumíčů Sachs. 

I přes četné změny stále nejde o finální specifikaci Pola R WRC 2017 - německý tým ji bude tajit do poslední chvíle. Velkou výzvu bude pro jezdce představovat fakt, že pokud dojde k poškození přední části, která je aerodynamicky velmi propracovaná, až do dalšího servisu bude auto citelně hůř fungovat. 

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen zahájil testy s Polem R WRC 2017 a závodními jezdci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Ilustrační fotografie

Co vše musí zvládnout kvalitní pneumatika?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud